23
Чет, Сеп
25 Нови статии

Граница
Инструменти
Шрифт

Над 2,5 килограма контрабандни златни изделия и накити откриха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево навръх Нова година при проверка на лек автомобил.

Колата с чуждестранна регистрация е пристигнала от Турция на митническия пункт точно в 23.40 часа в новогодишната нощ. Шофьорът, немски гражданин, е пътувал сам. Пред митнически служители той заявил, че не внася нищо за деклариране.  По метода анализ на риска и професионална преценка инспекторите селектират автомобила за щателна митническа проверка. При претърсването в джобове на дрехите на шофьора и кутии с лични вещи в различни чанти са открити над два килограма и половина изделия и накити от жълт метал. Според извършената експертиза от вещо лице бижутата са от висока проба злато с общо тегло 2563,10 грама на стойност 177 033 лева.

Златото е конфискувано в полза на държавата. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

СМ