26
Вт, Окт
20 Нови статии

Граница
Инструменти
Шрифт

Над един килограм контрабандни златни накити откриха при съвместна проверка митнически инспектори и гранични полицаи на ГКПП Капитан Андреево.

На 11 декември на ГКПП Капитан Андреево на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ пристига автобус с турска регистрация, влизащ в страната от Турция. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. Пред митническите служители шофьорът и пътниците в автобуса заявили, че не пренасят вещи, стоки, благородни метали или парични средства за деклариране. При извършената проверка се установява, че зад шофьорската седалка, в текстилна чанта, са укрити четири найлонови пакета, съдържащи 90 накита от жълт метал - пръстени, медальони, гривни, синджири и обици. Според експертизата на вещото лице откритите накити са от 14- и 18-каратово  злато с общо тегло 1073,66 грама и са на стойност над 60 000 лева.

Контрабандните златни изделия са задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

СМ