22
Пет, Окт
18 Нови статии

Граница
Инструменти
Шрифт

От началото на юли рязко се засили трафикът на леки автомобили през ГКПП Капитан Андрееево за Турция.

Идващите по родните си места в сезона на отпуските турски гастарбайтери заливат плаца особено в петък, събота и неделя. По справка на „Гранична полиция“ близо 8 хил. леки автомобила с около 30 000 пътници преминават на денонощие през пункта. За да се поеме големия поток са отворени 9 изходящи платна – 8 за обслужване на леки автомобили и 1 – на автобуси. Дежурните смени са подсилени със служители, ограничени са отпуските на полицаите. По облекчена процедура се извършва и обработката на документите, казаха от „Гранична полиция“. Така до задръствания и големи опашки от автомобили не се стига. През останалите дни на седмицата трафикът е значително по-слаб.

Големият наплив обаче се очаква след 20-и юли, когато тръгне и обратният поток – от Турция за Западна Европа. Тогава двата алая се засичат и обстановката на границата става изключително напрегната, споделиха униформени.

Между другото, както всяка година по това време и тази тумби от млади ромки с деца на ръце обикалят редиците с чакащи автомобили, за да просят милостиня. Граничен полицай едва успя да ги прогони от пункта, видя на място репортер на „Старият мост“. Мургавите просякини обаче окупираха пункта отвън и пак изнудваха пътуващите турски гастарбайтери.

СМ