09
Вт, Авг
27 Нови статии

Граница
Инструменти
Шрифт

Контрабандната валута е открита в дамската чанта и бельото  на 51 годишна жена, пътуваща в автобус с турска регистрация. На 01.10.2017 г. на ГКПП Капитан Андреево около 23.00 часа на изходящо трасе пристига автобус, пътуващ от Сърбия за Турция. Шофьорът и пътниците заявили пред българските митнически служители, че не пренасят нищо за деклариране.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При  последвалата проверка и личен преглед на една от пътничките, сръбска гражданка, са открити недекларирани 26 000 евро в различни купюри. От тях 10 000 евро са били увити в памперс, намиращ се в дамската й чанта и 6000 евро са пренасяни в портмонето. При личен преглед в сутиена и бикините на дамата, са открити още 10 000 евро. 

Срещу сръбската гражданка с инициали E.T е съставен акт за нарушение на Валутния закон и Закона за митниците. Недекларираната валута е иззета и подлежи на отнемане в полза на държавата. По случая ще бъде образувано административно -наказателно производство.