17
Пет, Сеп
17 Нови статии

Граница
Инструменти
Шрифт

11 кг хероин за близо 400 000 лева бе заловен на ГКПП Капитан Петко войвода около 6 часа днес. Акцията е била по сигнал съвсместно с БОП. Униформените спрели димитровградския опел на влизане в страната от Гърция. Автомобилът бил отклонен за щателна митническа проверка, при която в праговете на колата били открити 20 пакета с правоъгълна форма, съдържащи прахообразно вещество. При направения полеви наркотест субстанцията реагирала на хероин.

Под наблюдението и ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково е образувано досъдебно производство, което се разследва от екип от разследващи полицаи при ОД на МВР-Хасково. По реда на Закона за МВР за 24 часа е задържан водача на лек автомобил марка „Опел Зафира“ – М.М., на 26 г., български гражданин от Димитровград. За 24 часа по Закона за МВР е задържан и 26-годишният български гражданин М.Р., движил се непосредствено след лекия автомобил „Опел“, но в друг лек автомобил, също с българска регистрация. Във втората кола не били намерени наркотици. Във возилото обаче са намарени лични документи на М.М., което навежда на мисълта, че двамата задържани са действали в комбина.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе в Окръжен съд-Хасково искания за одобряване на извършените претърсвания и изземвания, по отношение на намереното високорисково наркотично вещество - хероин, включително и за леките автомобили. По досъдебното производство са приобщени и използваните от лицата мобилни телефони.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да повдигне обвинения на двамата български граждани за това, че в съучастие без надлежно разрешително са пренесли през границата на страната Република Гърция в Република България високорисково наркотично вещество – хероин, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък – престъпление по чл.242 ал.4 предл.1, вр.ал.2 предл.1, вр.чл.20 ал.2 от Наказателния кодекс.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да задържи обвиняемите за 72 часа и да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково се извършват и други процесуални действия, с оглед документиране на престъпната дейност и с цел установяване евентуална съпричастност към случая и на други лица.

СМ