03
Чет, Дек
21 Нови статии

3,7 кг контрабандно пренасяни златни изделия на стойност близо 300 000 лева откриха митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“.

Близо 1.6 кг недекларирани сребърни накити откриха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево при проверка на двама пътници, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

Мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови днес Окръжен съд – Хасково, за две жени, пренесли незаконно през границата от Турция в България наркотици.

Териториална дирекция „Южна морска“ обяви публична продажба чрез търг с тайно наддаване на 6 групи стоки, изоставени или отнети в полза на държавата. Продажбата се извършва по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

Единият от задържаните за 72 часа е бивш граничен полицай

Районна прокуратура – Свиленград, привлече като обвиняеми двама свиленградчани - Т.П., на 39 г., и Д.Ф, на 40 г., за това, че с цел да набавят за себе си имотна облага противозаконно подпомогнали чрез осигуряване на транспорт 19 чужди граждани да преминат през страната в нарушение на закона, като спрямо Д.Ф. обвинението е и за това, че е действал като помагач на Т.П, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Двама жители на Любимец са осъдени на затвор за подпомагане на 21 граждани на Афганистан да преминат незаконно през България. Четирима от нелегалните са ненавършили 16 години.