15
Съб, Юни
30 Нови статии

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем С.М. на 22 години за това, че на 11.06.2024 г. с лек автомобил с българска регистрация направил опит да пренесе през границата от България в Турция високорисково наркотично вещество – кокаин, с бруто тегло 3 510 грама  на обща стойност 730 080 лева, като предметът на контрабандата е в особено големи размери, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.

На 06.06.2024 г. на ГКПП Капитан Андреево служители на ОДМВР Хасково , съвместно с представители на Агенция „Митници“, извършили проверка на товарен автомобил, управляван от 47-годишен мъж от Република Северна Македония.

До един месец избират изпълнител за реконструкцията на граничния пункт

Предвижда се разширение на ГКПП Капитан Андреево и изграждане на втори терминал, който да отделя трафика в посока Румъния, така наречения вертикален коридор север-юг. Това заяви днес на граничния пункт служебният премиер Димитър Главчев.

Опит за контрабанда на черни трюфели предотвратиха митническите служители на МП "Капитан Андреево", съобщиха от пресцентъра на Агенцията.

На 05.06.2024 г., на трасе „вход на леки автомобили и автобуси“ на митнически пункт Капитан Андреево е извършена съвместна проверка на влизащ в страната товарен автомобил „Мерцедес Вито“, управляван от 47-годишен мъж от гр. Свиленград /криминално проявен и осъждан/, съобщиха от ОДМВР-Хасково.

Само две седмици преди европейското първенство по футбол в Германия митническите служители на ГКПП Капитан Андреево откриха тениски и спортни комплекти, брандирани с фигуративни знаци и надписи на футболни отбори, които ще участват в първенството.

1110 грама контрабандно пренасяни златни накити на обща стойност 122 498 лева откриха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево, съобщават от пресцентъра на Агенцията. Накитите са били укрити от пътници, влизащи в страната с леки автомобили. Проверките са в рамките на общите действия срещу контрабандата с участието на служители на Агенция „Митници“, ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Гранична полиция“ и Национална агенция за приходите.