20
Нед, Сеп
16 Нови статии

27-годишен нашенец е задържан при опит за контрабанда на марихуана за близо 37 000 лева през ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.

22-ма души, повечето чужди граждани, опитали да преминат през ГКПП Капитан Андреево с фалшиви или преправени шофьорски книжки, са осъдени по 22 бързи производства за периода от 1 януари 2020 г. до 16 септември 2020 г., съобщиха от пресцентъра на Апелативна рокуратура – Пловдив.

Районна прокуратура в Свиленград привлече като обвиняеми по бързо производство турските граждани С.Ч./35 г./ и Ф.Ч./ 34 г./ за  това, че на 14.09.2020 г. превели с лек автомобил от Турция за България през ГКПП Капитан Андреево двама турски граждани без разрешение на надлежните органи. Обвиняемите С.Ч и Ф.Ч са братя.

Инфраструктурен район с многофункционално предназначение за нуждите на МВР ще бъде изграден в Любимец, става ясно от публикувано инвестиционно намерение на Дирекция „Миграция“ към Вътрешното министерство.

Голямо количество контрабандни сексуални стимуланти откриха в лек автомобил митнически служители на ГКПП Капитан Андреево. Колата с чуждестранна регистрация е пристигнала на нашата граница на  15.09.2020 г. на трасе за входящи леки автомобили  от Турция.

Девет нови служители на Агенция „Митници“ започнаха работа в Свиленград. Това стана след проведените три отделни конкурса за заемане на обявените свободни щатове.

Голямо количество тютюневи изделия и неистински бандероли с надписи на Украйна и Беларус бяха унищожени при две процедури под контрола на Териториална дирекция Южна морска. При една от процедурите бяха унищожени и стоки с изображения на световноизвестни марки, за които правопритежателите са потвърдили, че са фалшиви.