06
Пон, Дек
15 Нови статии

Коментар
Инструменти
Шрифт

Поискаха ми оставката по телефона. Не я подадох и нямам намерение да я подавам. Ако сега си подам оставката, това за мен означава, че за нещо съм виновен. Пък аз не считам, че съм виновен за нещо.

Няколко пъти заявявах вече, че вилата е декларирана, данъчна декларация имам подадена още през 1998 г. и си плащам данъците. Строена е върху частна, а не върху държавна земя, не е в чашката на язовира, не е палат, не е на три етажа, не е 1 000 кв м и т. н. Най-обикновена вила от 70 квадрата, един жилищен етаж. Имам акт за узаконяване. Но въпросът не е в това. Аз твърдя, че няма нарушения в процедурата, тя е започнала отдавна и продължава. Това не става за един ден. И това всички го знаят. Не виждам с какво съм уронил престижа на институцията. Куфарчета никога не съм носил. Всички знаят, че бях уволнен за това, че отказах да нося куфарчета.

Това е поредната кампания, която се води целенасочено срещу мен. Аз ли съм само държавният служител там? В чашката на язовира са имат вили държавни служители и не са уволнени, а на мен ми искат оставката с мотив, че съм строил върху държавна земя. Аз ли съм строил върху държавна земя, или някой друг?

Знам, че е разпоредена и е започнала проверка по моите декларации, които съм подал по Закона за държавния служител и е изискна справка от Данъчна служба – Любимец, дали имотът е деклариран и съм си плащал данъците. Справка е поискана и от ДНСК дали има нарушения в процедурата по узаконяване.

Процедурата по узаконяване продължава да върви и дотука няма нарушения. Всичко, което се изисква и което законът позволява, е направено.

Сходни