26
Сря, Юни
9 Нови статии

къща за гости нестинарка

 

„Полмос“ ЕООД търси да назначи

Винарска изба
„Полмос“ ЕООД гр. Свиленград търси да назначи

работник
в цех ферментация срещу
добро възнаграждение

Молби и автобиографии се приемат на
място във винарската изба в местността
Бялата пръст, с. Мезек до 20.06.2019 г

Телефон за контакти: 0892/ 27 72 92, Д. Грозев

 

Харесай ни във фейсбук :)

Избори 2017
Инструменти
Шрифт

Повече пари да бъдат отпуснати на Фонда за лечение на деца в България обещаха от БСП по време на среща с лекари и медицински работници в Свиленград.

„Ужасно и унизително е, когато родители излизат по медиите и молят за финансова помощ, за да бъдат техните деца спасени. Затова обмисляме да бъдат отделени повече средства за Фонда за лечение на деца“, сподели първата в хасковската листа на БСП за предстоящите парламентарни избори Елена Йончева. Тя заяви още, че се предвижда и промяна на разпределението на бюджета на НЗОК и въвеждане на минимален праг от 12 % от парите за здраве за първичната извънболнична помощ, както и пренасочване на средства към профилактика, майчино и детско здравеопазване.

„Наскоро бяхме на преговори за Националния рамков договор, където договорихме 13 млн. лева за джипитата, 14 млн. лева за специалистите, за болниците – 1 млрд. 613 млн. лева. Така че личните лекари не трябва да отказват на никой, който поиска направление за специалист. Досега нямахме такъв договор, а имахме един министър, който си правеше каквото иска. Можеше да въвежда всичко, каквото си пожелае, и така въведе и отпечатъка на пръстите, за което ние от БСП сме твърдо против“, сподели пред своите колеги д-р Бончо Димов, съдов хирург и девети в листата за Хасковски регион.

Пред събралите се здравни работници строителният предприемач инж. Никола Динков, който е втори в листата за народни представители, акцентира върху теми, засягащи всеки един член на обществото: „Знаете, че в момента майчинството е 340 лева за втората година. Ние предлагаме да се повиши поне на минималната работна заплата – 460 лева. Не е необходим голям финансов ресурс – 39 000 семейства ще бъдат засегнати от тази мярка и това ще коства на бюджета 32 млн. лева. Казвам това, защото трябва да има справедливост. Борбата за справедливостта трябва да бъде водеща в работата на всеки един народен представител. Другият момент, който също, може би касае много хора, е финансовата помощ за учениците от 1 до 4 клас. Сега, например, някои семейства на първолаци, които отговарят на критериите за нисък доход, получават 250 лева еднократно. Ако се направи тази помощ да е и за 2, 3 и 4 клас, ще се обхванат 120 хиляди семейства, което ще струва на бюджета 55 млн. лева. Неща, които не са толкова много като пари на фона на това, че финансовата рамка на България е около 70 млрд. лева. Последният въпрос, на който искам да обърна внимание, са пенсиите. Пенсионерите са онеправдани по отношение на това, което получават от държавата. Старите пенсии трябва да се преизчислят по модела, който единствено БСП е прилагала през 2008 година – преизчисляване на старите пенсии със средноосигурителния доход за 2013 година, което ще доведе до реалното им увеличение между 10 и 20%, а след това отгоре нека има швейцарско правило“, заяви инж. Динков. В края на разговора той обеща да рехабилитира паркинга към болницата. „Независимо от това дали ще бъда избран, или не, поемам ангажимент по инфраструктурата паркингът за болницата да бъде облагороден. Не може отвътре здравното заведение да е лъскаво и да има отлични условия, а отвън да е в това състояние“, подчерта инж. Никола Динков.

След срещата със здравните служители, първите двама от листата на БСП за Хасково – Елена Йончева и Никола Динков, се срещнаха с кмета на Свиленград Георги Манолов. После визитата им продължи в шато „Катаржина естейт“, където бяха посрещнати от директора на избата Васил Козалиев и служители. По време на срещата кандидатите за депутати от БСП запознаха работещите в шатото с програмата на издигналата ги политическа сила и отговориха на редица въпроси.