23
Вт, Апр
11 Нови статии

 

"Илче България" ЕАД търси да назначи
семейство за поддръжка на къща в с. Чернодъб

Работни задължения:
- Жената отговаря за поддържане на отлична хигиена в къщата.
- Мъжът отговаря за поддържане на градината - сеене, овощарство и др; малки ремонти.
- Трябва да знаете турски език говоримо. Мъжът да има шофьорска книжка.

Можем да осигурим самостоятелна нова къща в село Чернодъб,
където семейството да живее при необходимост.

За да кандидатствате изпратете автобиография в офиса ни в гр.Свиленград, ул.Асен Илиев №1
или по е-mail: koleva.ilce@gmail.com. Телефон: 0379/71072; 0877028503

 

Харесай ни във фейсбук :)

Интервю
Инструменти
Шрифт

При него амбицията е подплатена с талант и трудолюбие

- Добромира, очакваше ли Георги да постигне такъв успех?

- Годината като цяло беше много успешна за Георги. Той спечели всички важни турнири в страната за неговата възраст, стана шампион на Мастърс турнира за десетгодишните, представи се много добре на първия си международен турнир - Смриква боул в Хърватска, който е другият най-силен турнир за деца в света. Може би опитът, който натрупа там, му помогна да се пребори и на „Champions Bowl“. В същото време Георги много напредна физически и психически през изминалата година и аз съм доволна, че успях да намеря правилния път за неговото развитие. Ние - целият екип на ТК „Свиленград“, виждахме прогреса у Георги и се опитахме да подобрим всички аспекти в неговата игра. Усилията ни дадоха резултат.

- Какво го отличава от другите състезатели?

- Георги е много трудолюбив и голям максималист. При него целите винаги са високи, най-високите възможни. Този свой характер той проявява дори на тренировки. Аз съм свидетел колко е страдал, когато губи мач на тренировки дори от мен или другите треньори. Той не приема загубата, независимо от кого. Много е амбициозен и, за щастие, тази негова амбиция е подплатена с талант и с трудолюбие. Интелигентен е, разбира играта и това много му помага да се усъвършенства. Играе модерен тенис и аз съм доволна, че успях да изградя у него атрактивен, агресивен и разнообразен стил на игра. Може би това го отличава от другите деца най-вече. Смея да кажа, че много е изпреварил връстниците си в това отношение.

- Какъв е тренировъчният му режим, по-специален ли е?

- Впечатляващо е, че Георги показва такъв тенис без да има някакъв специален и отличаващ го от другите деца режим. В сравнение с много от другите състезатели на неговата възраст в страната, Георги тренира сравнително малко – 5 пъти по един час седмично, а от това лято има и по два допълнителни часа спаринг. Винаги съм залагала на ефективността на тренировките, а не на тяхната продължителност. Георги ходи на училище, на английски език, играе футбол и прави всичко друго, което е присъщо на дете на десет години. Просто е много сериозен и концентриран в тренировките си и това е много важно за мен като треньор. Резултатите с него се постигат лесно, защото неговото желание за игра и за победа съвпада с моите цели като треньор.

- Какво трябва да усъвършенства Георги занапред?

- Тенисът е много тежък и труден спорт. Знам, че на Георги предстои да извърви още дълъг и изпълнен с лишения път. Важно е да бъде здрав и у него да продължи да съществува голямото желание за игра и за победа. Всичко останало е плод на времето и на късмета. Аз самата съм била състезател и знам колко е тежък животът на спортиста и колко воля и труд са необходими, за да се достигнат върховете в спорта. Мисля, че най-голямото предизвикателство пред Георги ще бъде психологическото му израстване. Той е само на десет години и победите и загубите ще го научат да се бори и да се справя все по-добре. Целият ни екип сериозно и с голяма амбиция работи с Георги. Не само аз съм негов треньор - той тренира и с Елена и Марин Атанасови, които имат не по-малки заслуги от мен.

- Кога разбрахте, че Георги притежава голям потенциал?

- Георги беше на три години и десет месеца, когато се появи на корта пред мен. Беше по- нисък от мрежата. Държеше здраво ракетата и гледаше сериозно. Беше концентриран и ме слушаше още от първата тренировка. И по-изненадващото беше, че още от първата тренировка уцелваше топката и я вкарваше в корта. Личеше си, че това дете има талант. Оказа се, че има и характер и силна воля. Тези неща стимулираха и мен да работя упорито с него.

- Кой е ключът за успех в тениса?

- Талант, постоянство и характер у състезателя и способност на треньора да ги моделира в правилната насока. Особено важна е връзката между състезател и треньор, голямото доверие между тях, както и отношението на родителите към целия тренировъчен процес. Аз самата намирам, че много научих в своята работа покрай Георги и сама се развивам в професията си. Натрупах опит, с който мога да бъда полезна и на останалите настоящи и бъдещи състезатели на клуба. Удовлетворена съм и от факта, че ТК „Свиленград“ изгради голям авторитет в страната и доби популярност и в международните тенис среди.

Интервюто взе: Диляна ЦВЕТКОВА