26
Съб, Май
13 Нови статии

ремонт на битова техникавеган кухня

„Катаржина Естейт” търси да назначи

Винарска изба „Катаржина Естейт” ЕООД
търси да назначи да назначи служители на длъжност

Тракторист

Изисквания за длъжността:

  • Свидетелство за управление на МПС, категория Ткт;
  • Предишен опит в обработката на лозя е преимущество;

Необходими документи за кандидатстване:

  • Автобиография

Документи  се приемат на място във винарската изба или по електронен път на  e-mail:  office@katarzyna.bg

Тел. за връзка: 0886 605 558

Харесай ни във фейсбук :)

Времето

Svilengrad Bulgaria Превалявания, 20 °C
Current Conditions
Изгрев: 5:46 am   |   Залез: 8:39 pm
99%     11.3 km/h     33.422 atm
Прогноза
Съб мин.: 15 °C макс: 30 °C
Нед мин.: 15 °C макс: 25 °C
Пон мин.: 12 °C макс: 25 °C
Вт мин.: 13 °C макс: 25 °C
Сря мин.: 15 °C макс: 26 °C
Чет мин.: 14 °C макс: 27 °C
Пет мин.: 16 °C макс: 28 °C
Съб мин.: 16 °C макс: 28 °C
Нед мин.: 16 °C макс: 27 °C
Пон мин.: 16 °C макс: 27 °C

Интервю
Инструменти
Шрифт

При него амбицията е подплатена с талант и трудолюбие

- Добромира, очакваше ли Георги да постигне такъв успех?

- Годината като цяло беше много успешна за Георги. Той спечели всички важни турнири в страната за неговата възраст, стана шампион на Мастърс турнира за десетгодишните, представи се много добре на първия си международен турнир - Смриква боул в Хърватска, който е другият най-силен турнир за деца в света. Може би опитът, който натрупа там, му помогна да се пребори и на „Champions Bowl“. В същото време Георги много напредна физически и психически през изминалата година и аз съм доволна, че успях да намеря правилния път за неговото развитие. Ние - целият екип на ТК „Свиленград“, виждахме прогреса у Георги и се опитахме да подобрим всички аспекти в неговата игра. Усилията ни дадоха резултат.

- Какво го отличава от другите състезатели?

- Георги е много трудолюбив и голям максималист. При него целите винаги са високи, най-високите възможни. Този свой характер той проявява дори на тренировки. Аз съм свидетел колко е страдал, когато губи мач на тренировки дори от мен или другите треньори. Той не приема загубата, независимо от кого. Много е амбициозен и, за щастие, тази негова амбиция е подплатена с талант и с трудолюбие. Интелигентен е, разбира играта и това много му помага да се усъвършенства. Играе модерен тенис и аз съм доволна, че успях да изградя у него атрактивен, агресивен и разнообразен стил на игра. Може би това го отличава от другите деца най-вече. Смея да кажа, че много е изпреварил връстниците си в това отношение.

- Какъв е тренировъчният му режим, по-специален ли е?

- Впечатляващо е, че Георги показва такъв тенис без да има някакъв специален и отличаващ го от другите деца режим. В сравнение с много от другите състезатели на неговата възраст в страната, Георги тренира сравнително малко – 5 пъти по един час седмично, а от това лято има и по два допълнителни часа спаринг. Винаги съм залагала на ефективността на тренировките, а не на тяхната продължителност. Георги ходи на училище, на английски език, играе футбол и прави всичко друго, което е присъщо на дете на десет години. Просто е много сериозен и концентриран в тренировките си и това е много важно за мен като треньор. Резултатите с него се постигат лесно, защото неговото желание за игра и за победа съвпада с моите цели като треньор.

- Какво трябва да усъвършенства Георги занапред?

- Тенисът е много тежък и труден спорт. Знам, че на Георги предстои да извърви още дълъг и изпълнен с лишения път. Важно е да бъде здрав и у него да продължи да съществува голямото желание за игра и за победа. Всичко останало е плод на времето и на късмета. Аз самата съм била състезател и знам колко е тежък животът на спортиста и колко воля и труд са необходими, за да се достигнат върховете в спорта. Мисля, че най-голямото предизвикателство пред Георги ще бъде психологическото му израстване. Той е само на десет години и победите и загубите ще го научат да се бори и да се справя все по-добре. Целият ни екип сериозно и с голяма амбиция работи с Георги. Не само аз съм негов треньор - той тренира и с Елена и Марин Атанасови, които имат не по-малки заслуги от мен.

- Кога разбрахте, че Георги притежава голям потенциал?

- Георги беше на три години и десет месеца, когато се появи на корта пред мен. Беше по- нисък от мрежата. Държеше здраво ракетата и гледаше сериозно. Беше концентриран и ме слушаше още от първата тренировка. И по-изненадващото беше, че още от първата тренировка уцелваше топката и я вкарваше в корта. Личеше си, че това дете има талант. Оказа се, че има и характер и силна воля. Тези неща стимулираха и мен да работя упорито с него.

- Кой е ключът за успех в тениса?

- Талант, постоянство и характер у състезателя и способност на треньора да ги моделира в правилната насока. Особено важна е връзката между състезател и треньор, голямото доверие между тях, както и отношението на родителите към целия тренировъчен процес. Аз самата намирам, че много научих в своята работа покрай Георги и сама се развивам в професията си. Натрупах опит, с който мога да бъда полезна и на останалите настоящи и бъдещи състезатели на клуба. Удовлетворена съм и от факта, че ТК „Свиленград“ изгради голям авторитет в страната и доби популярност и в международните тенис среди.

Интервюто взе: Диляна ЦВЕТКОВА