15
Съб, Дек
15 Нови статии

„Болагро” ООД във връзка с изграждането на фабрика за нерафинирано масло в гр. Любимец
търси да назначи на постоянен трудов договор работници на следните длъжности:

 машинен техник

електротехник

заварчик

Мотивиращо заплащане.

За информация: 0879 140 111

ремонт на битова техникавеган кухня

Фирма "Ставрев" предлага пелети

 "Пирин пелет" - гр. Разлог на цена 416 лв/тон

гр. Свиленград, бул. "България" 197 /до бензиностанция "Еко"/

тел. за контакти: 08888/ 201 261

 

Харесай ни във фейсбук :)

Времето

Svilengrad Bulgaria Облачно, 10 °C
Current Conditions
Изгрев: 7:36 am   |   Залез: 4:45 pm
95%     20.9 km/h     33.456 atm
Прогноза
Съб мин.: 5 °C макс: 12 °C
Нед мин.: 7 °C макс: 12 °C
Пон мин.: 7 °C макс: 9 °C
Вт мин.: 4 °C макс: 8 °C
Сря мин.: 1 °C макс: 4 °C
Чет мин.: -1 °C макс: 4 °C
Пет мин.: 0 °C макс: 6 °C
Съб мин.: 2 °C макс: 7 °C
Нед мин.: 1 °C макс: 8 °C
Пон мин.: 0 °C макс: 8 °C

Интервю
Инструменти
Шрифт

След завръщането си от чужбина Алейдин отново ще приема в Свиленград на 9, 10 и 11 септември (петък, събота и неделя) от 09:00 до 20:00 ч. Телефони за предварително записване: 0879/ 48 94 15 и 0889/ 32 82 24

37-годишният Алейдин Тахиров е най-младият ходжа в България. Той е българомохамеданин - помак, а не турчин. Родом е от с. Бенковски, край Златоград, в момента живее в Мадан, Смолянска област. Зет на къща е, семеен с две деца. Завършил е ислямско духовно училище в Русе и Шумен. 14 години вече има дарбата от Всевишния да помага на хората чрез Корана.

- Алейдине, от кога имаш дарбата да гледаш и помагаш на хората?

- През 2002 г. за 5 - 6 дни изпаднах в кома без никакво премеждие. Тогава на сън ми се яви старец с дълга бяла брада, може би е бил Аллах – Господ и ми проговори на български език, а не на турски или арабски. Каза ми: „Алейдине, за в бъдеще ще те надаря с дарба да гледаш и помагаш на хората, да им откриваш и разваляш магии, но няма да правиш. Ако се полакомиш за много пари, отново ще ти взема дарбата обратно“. Оттогава насам взех да помагам на хората из цялата страна, та и в чужбина, независимо от религията им.

- Как се сдоби с тази свещена книга Корана, с която работиш и помагаш?

- Книгата ми е наследствена от прадядо и дядо ми, които също бяха ходжи. Написана е на стар арабски език, а не на турски. Всеки имам – ходжа може да чете на нея, но не всеки има моята дарба да усеща проблемите на хората и да им помага.

- Какво казваш на даден човек, когато дойде да му гледаш?

- Когато някой дойде при мен, аз му казвам какъв му е проблемът, а не го питам, както правят мои колеги. Започвам от миналото на човека, за да се увери той колко му вдъхвам доверие; преминавам през настоящето и бъдещето, казвам за здравословни проблеми, бракове, деца, работа, ако има имот за продаване, дали ще се продаде или купи; ако има направена магии – кой ги е направил, къде са, с каква цел са направени и съобщавам първата буква на човека, който я е направил /дали е близък, роднина, комшия/ и т. н.

- Ако ти предложат голяма сума пари, склонен ли си да направиш магия?

- Който гроб копае други му, сам пада в него. Няма ненаказано зло или добро. Който не ми вярва, може да ме изпробва чрез свои близки и познати, че магии не правя под никакъв предлог – нито бели, нито черни, защото това е грехота от Всевишния, а само развалям. Искам да подчертая, че когато развалям магии, го правя пред човека, за да види с очите си. Правя и защита, която си влиза в цената на развалянето, като давам гаранция, че 7 години дадения човек магия не може да го хване, дори и да искат наново да му направят. Не съм като някои мои колеги, които ги дават по телевизията и казват: „Прати ми толкова пари с пощенски запис, а аз ще ти върна колет по пощата“, това не е редно и е един вид шарлатанство.

- Длъжностни лица идват ли при теб за помощ?

- Девизът ми е: „Не обичам да се хваля, нека хората говорят за мен!“. Радвам се и се гордея, че на мен се доверяват хора от полицията, митницата, общината, съда, болницата, учители, бизнесмени и др. Някои от тях ме търсят за втори, дори и трети път. Ако не са останали доволни от първата ни среща, едва ли ще ме търсят отново и ще довеждат при мен свои близки и познати. 90% от клиентите ми са жени, може би те повече вярват на тези неща.

- Много хора ли се обръщат към теб? Разкажи за някои по-интересни случаи от нашия край.

- Това са отзиви на хора, които са се обаждали по телефона, за да ми благодарят. Вижте ги, прочетете ги и се позамислете...

Д. И. от с. Сива река: „Миналата година през април ходих при него да ми гледа в Хасково. Каза ми, че имам направена магия, която е скрита зад огледалото в коридора на къщата ми, и е причина за семейните здравословни проблеми. Още на следващия ден, след като ходжата развали магията, нещата започнаха да се нормализират. Да е жив и здрав и все така да помага на хората“.

Н. М. от с. Капитан Андреево: „Преди Нова година бях при ходжата, когато имаше приемен ден в Харманли. Каза ми, че сина ми има направена магия, хвърлена в гаража ни. Бяха му сторили така, че да не ни иска и да не се прибира вкъщи. На сила да се ожени за 5 години по-голяма от него ромка, която на всичкото отгоре бе разведена и с дете. След като Алейдин развали магията връзката на сина ми с тази ромка приключи и сега вече той си споделя всичко с мен и баща му, уважава ни и започна нова работа“.

С. В. от с. Пъстрогор: „По-миналата година бях при ходжата, когато беше тук. Не вярвах в него, но вече вярвам, защото над 1 г. съпругът ми е по-различен от преди. Пие алкохол по-рядко, а когато го прави е само по празници, и то по малко. Живо и здраво да е това младо родопско и истинско момче, което за мен наистина има дарба и помага. Препоръчвам го на всеки, който е вярващ и не се подиграва с такива неща“.

В. П. от Любимец: „В началото на миналата година ходих при него, когато беше в Димитровград. Двамата с мъжа ми бяхме вдигнали ръце от 23-годишният си син, който постоянно ни тормозеше и изнудваше за пари, за да си купува марихуана. Но след като решихме за последно да пробваме при родопски ходжа – само при ходжа не бяхме ходели, останахме много доволни. Вече половин година има коренна промяна у сина ни. Евала правим на Алейдин. Халал да са му парите, които му дадохме“.

К. Р., родом от с. Сладун, живее в Свиленград: „Със съпруга ми ходихме при Алейдин през 2012 г. за последен опит и помощ. От 6, 5 г. сме зедно като двойка, но нямахме деца. Беше ни омръзнало да ходим по болници, доктори, гледачки и врачки. Но след като наша приятелка от Хасково ни препоръча Алейдин сега вече се радваме на прекрасно момченце на близо годинка. Затова искам да кажа на всички вярващи: Който търси, винаги намира без значение какво е, а, който се подиграва с такива хора, си получава заслуженото, когато Всевишният прецени. За мен Алейдин е един прекрасен човек“.

- Все пак идваш от Родопите и също имаш разходи. На какви цени работиш?

- Аз работя най-евтино в цялата страна спрямо моите колеги, някои от които вече даваха в „Господари на ефира“ как обират, изнудват хората и се подиграват с тяхната мъка, като например Светлина, Мария Мъглева, Тотевска, Адем Ходжа, Шериф ходжа... Те за едно гледане вземат от 150 - 200 до 300 лева, а за разваляне на магия и за уж лекуване на болести искат по 1 500, 2 000, 3000, 5 000 до 10 000 лв. При мен цената за едно гледане в Свиленград е 55 лв., а за разваляне на магия и лекуване на болести се изчислява според каноните на Корана и в зависимост от магията и здравословния проблем – дали е по-стар, или по-отскоро. Но моите цени не са космически като техните. Да не забравяме, че все пак идвам от Родопите и аз също имам разходи за хотел, пътни, храна... Влезте в Интернет, вижте отзивите за тях и за мен и сами си направете изводи и заключения на кого да се доверите.

Най-младият ходжа в България моли само за сериозни обаждания. Желателно е да се обаждат хора, които наистина имат нужда или проблем. Любопитни и невярващи да не го безпокоят, защото според Библията и Корана е грехота и срамота от Всевишния да се подиграваме с дарбата на даден човек, независимо дали е доктор, кмет, лечител, ходжа, поп и т. н. и със свещените книги. Който се подиграва, грехът си е негов. Аллах Господ забавя, но никога не забравя. Позамислете се!

Интервюто взе: Таня ДИМИТРОВА