20
Пет, Апр
9 Нови статии

ремонт на битова техникавеган кухня

Харесай ни във фейсбук :)

Времето

Svilengrad Bulgaria Ясно, 8 °C
Current Conditions
Изгрев: 6:25 am   |   Залез: 8:3 pm
82%     11.3 km/h     33.623 atm
Прогноза
Съб мин.: 6 °C макс: 20 °C
Нед мин.: 7 °C макс: 23 °C
Пон мин.: 9 °C макс: 26 °C
Вт мин.: 11 °C макс: 27 °C
Сря мин.: 13 °C макс: 26 °C
Чет мин.: 13 °C макс: 27 °C
Пет мин.: 13 °C макс: 26 °C
Съб мин.: 13 °C макс: 23 °C
Нед мин.: 10 °C макс: 22 °C
Пон мин.: 8 °C макс: 22 °C

С промените в НПК наблюдаващият прокурор вече може да удължава срока на разследване до четири месеца след образуване на досъдебното производство

- Г-жо Кирилова, от 5 ноември т. г. влязоха в сила промени в Наказателно - процесуалния кодекс, какво е новото при тях и кои промени са свързани с работата и на прокуратурата?

Прочети още: Мария Кирилова, и.ф. районен прокурор на Свиленград: Намаляват престъпленията, свързани с...

Вярвам, има правосъдие в България

 

- Ходжева, ти и на третата съдебна инстанция спечели дело срещу Общината. Каква е причината да призовеш в съдебната зала администрацията?

- Тази история започна на 1 юни 2016 г. - час и половина преди края на работното време бях извикана в Общината да подпиша нещо. Това нещо се оказа заповед за съкращаване. Оказа се, че е заповед за съкращаване на моята длъжност – началник сектор „Дневен център за възрастни с увреждания“ и „Дневен център със седмична грижа“ .

Прочети още: Веса Ходжева: Личностни и политически са причините за уволнението ми

Какво е това споделена икономика? Отговор на този въпрос даде наскоро в интервю по Нова телевизия не някой мастит професор, а един дванадесетокласник – Ясен Георгиев от Свиленград. Още като ученик в основното училище той и приятелят му Христо Димитров създадоха социалната мрежа ShareIT, която вече не съществува. От bTV тогава дадоха публичност на постижението им в националния ефир.

Прочети още: 12-окласникът Ясен Георгиев, програмист, предприемач, лектор: Ние, българите, сме от...

Наказанието не потиска детската агресивност, а напротив - води до нейното активизиране

Иванка Ванкова е магистър психолог. Член е на Дружеството на психолозите в България. Има частен кабинет в Свиленград. Като психолог е помагала на най-различни хора – деца, подрастващи, възрастни с девиантно поведение и мн. др. Ето какво каза тя в интервю за читателите н в. „Старият мост“:

Прочети още: Иванка Ванкова, психолог: Най-важният фактор за успешен старт в училище е системно общуване между...

В свиленградската пожарна трябва да бъдат назначени поне още 10 души. Чиста щуротия е да ни викат за котки и змии

14 септември е Професионален празник на Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ и на българските пожарникари. „Старият мост“ пожелава на всички служители в РСПБЗН-Свиленград след всеки пожар да се прибират леко потни и силно въодушевени, като колкото са отишли, толкова и да се върнат. Изключително рискова професия, достойна за признание. Откъдето хората бягат, те влизат!!!!

Прочети още: Гл. инспектор Ивелин Тонев, началник на РСПБЗН-Свиленград: Големите пожари са предизвикани заради...

Д-р Гергана Георгиева е ендокринолог в МБАЛ-Свиленград и Медицински център I. Завършила е медицина в Тракийския университет в Стара Загора през 2001 г. Специализирала е „Вътрешни болести“ през 2009 г. и „Ендокринология и болести на обмяната“ през 2013 г. Срещаме се с д-р Георгиева в разгара на лятото, когато мнозина се впускат в нелека битка с килограмите. Ето какво каза тя за здравословното хранене, диетите и начин на живот:

Прочети още: Д-р Гергана Георгиева, специалист „Ендокринология и болести на обмяната“: Да спазваме диети...

Работата в екип трябва да се окуражава от всички в бизнеса

- Свилене, представи се накратко: Къде си учил, какво работиш... Защо отиде в Англия, а не в друга европейска страна, или пък не остана в България?

- Роден съм в Свиленград, от първи до четвърти клас учих в НУ „Христо Попмарков“, а след това – до седми, в „Иван Вазов“ в нашия град. После продължих в УКТЦ по МТТ към ТУ-София гр. Правец (сегашната професионална гимназия по компютърни системи и технологии). Бакалавърска степен по компютърни науки завърших в Royal Holloway University of London, а магистратура по технологично предприемачество - в University College London, в Лондон, Англия.

Прочети още: Свиленградчанинът Свилен Господинов, софтуерен инженер в Лондон: Създадохме нов продукт, който...

Все по-трудно се намира работна ръка

49-годишният Пейо Пеев е един от най-едрите земеделци в община Свиленград. В момента обработва 12 000 дка земеделска земя и гледа около 1 000 овце в с. Студена. Поддържа и 4 000 дка пасища. Стартира бизнеса си през 1995 г. Вече има спечелени 5 европроекта, като шестия – за склад за зърно, чака да бъде подписан.

Прочети още: Пейо Пеев, фермер: Спечелили сме 5 европроекта, ще кандидатстваме за кланица и мандра

Нека през новия сезон ръководството на клуба си вземе поуки от грешките си В предишния си брой публикувахме интервю с президента на ФК „Свиленград-1921“ Иван Пехливанов по повод бойкота на последния за сезона мач. Срещата трябваше да се играе в Асеновград на 27 май, но така и не се състоя, поради липса на достатъчно състезатели. На терена излязоха само петима наши футболисти. За случилото се Пехливанов обвини треньора на отбора Иван Божидаров. Поради тази причина потърсихме и неговата гледна точка. Ето какво каза наставникът в интервю за читателите на в. „Старият мост“:

Прочети още: Иван Божидаров, треньор на ФК „Свиленград-1921“: Подкрепих футболистите за бойкота