14
Нед, Апр
14 Нови статии

 

 

Гугъл Голям 

 

Харесай ни във фейсбук :)

Коментар
Инструменти
Шрифт

Правителството е право. Съкращения в БДЖ са необходими. И не само съкращения. Батакът в железниците е пълен. Нужна е радикална реформа. На какво ли не се нагледахме досега - допотопни локомотиви и скапани вагони, които мине се не мине някой месец и се палят, за съжаление понякога и с жертви. Движение от точка А до точка Б със скоростта на начинаещ колоездач

. За кражбите на стоки и нафта от композициите по гарите да не говорим. А далаверите за милиони при съмнителни сделки за машини и вагони втора употреба? Разбира се, за това не са виновни многобройните съвестни и отрудени железничари, на чийто гръб доста паразитират. Ако стачките защитават тях – о кей. Нека има протести. Но, както се вижда, липсва солидарност. Причината не е само страхът. А и осъзнаването, че повече така не може да продължава.

Впрочем, като стана дума за съкращения, необходими са и другаде. Дянков вече прати писма до общините /виж на 2 стр./. Новият кмет на Любимец пък преди депешата на финансист №1 извади скалпела/виж пак там/. И правилно!