25
Съб, Фев
7 Нови статии

Още един лагер ще бъде в ущърб на хората от Свиленград и Любимец

- Г-н Ангелов, имало ли е планове по времето, когато бяхте зам.-областен управител, за нов бежански лагер в област Хасково?

- Радвам се, че подадох оставка и не ми се налага да бъда част от случващото се сега. Скандално е, че първата инициатива на новия областен управител е за разкриването на нов бежански център в нашата област. В крайна сметка неговата работа е само да организира произвеждането на изборите. Докато аз бях там, заедно с областния управител Станислав Дечев направихме и невъзможното да предотвратим разкриването на нов лагер на наша територия.

- Защо бяхте против, до какво ще доведе разкриването на нов лагер?

- Вижте какво, аз съм бил 23 години шеф на пожарната в Свиленград. Обучаван съм да ръководя потушаването на безредици. Сблъсквал съм се с какви ли не кризи. Преодолявали сме ги успешно с колегите и сме били награждавани за това, не само в България, но и в Русия. Но това, на което станах свидетел в Харманли, е несравнимо с всичко, което съм преживял досега. Само човек, който не е стъпвал в бежански лагер и не е видял страха в очите на хората от Харманли, може по този начин да предаде интересите на Хасковска област. И нещо много важно, изграждането на нов бежански център ще засегне и хората от Любимец и Свиленград.

- Служебният премиер каза, че сменя областния управител заради съмнения в честното произвеждане на изборите. Как коментирате тези мотиви?

- Никой нямаше претенции към начина на произвеждане на президентските избори, за които отговаряхме аз и Станислав Дечев. Сега изведнъж, за да мотивира политическата си чистка, БСП петни имената на хората, което не им прави чест.

Двама свиленградчани са поставени на второ място в листите на БСП И АБВ. Строителният предприемач Никола Динков се пребори за позицията непосредствено след водача Елена Йончева на заседание на областния съвет на столетницата в Хасково, на което номинираните кандидат-депутати бяха избирани чрез гласуване.

Роденият в Свиленград полк. Димитър Стоянов е назначен за главен секретар на президента Румен Радев.

Дясната ръка на генерала е роден на 28 октомври 1968 г. в гр. Свиленград. През 1986 г. завършва Математическа гимназия в гр. Хасково. В периода 1986-1991 г. продължава образованието си във Висшето военновъздушно училище – Долна Митрополия.

Досегашният председател на БСП в Свиленград Христо Щерев, чийто втори (последен по устав) мандат изтече, ще остане начело на партията един месец след провеждането на президентските избори, т. е. още около половин година.
 
Подробности четете във в. "Старият мост". Търсете новия брой днес по магазините, а утре и в "Lafka"

16 са кандидатите за депутати от партията в областта, двама от тях от Любимец, един - от Свиленград

Листата на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори в Област Хасково е вече готова, научи „Старият мост“ от свои източници. 16 души са номинираните от партията кандидат-депутати. Водач, както се очакваше, е Делян Добрев, досегашен председател на парламентарната комисия по енергетика в 43-тото народно събрание, бивш министър на икономиката и енергетиката.

Изненадващо Общинският съвет в Свиленград отхвърли предложение на кмета Георги Манолов за продажбата на два апартамента и 7 парцела, общинска собственост. На заседанието си на 25 май местният парламент се опълчи на местната изпълнителна власт. Градоначалникът не присъстваше в пленарната зала. Отсъстваше и неговата заместничка Мария Костадинова. 
 
Подробности четете във в. "Старият мост". Търсете новия брой днес по магазините, а утре и в "Lafka"