21
Нед, Ян
10 Нови статии

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Хасково е осъден Стелиян М.., на 44 г., за това, че дал подкуп /дар/ - парична сума, на длъжностно лице, имащо качество на полицейски орган,

Свиленградчаните Николай и Стоян са арестувани след акция на Е-80

След стрелба двама свиленградчани в ареста и са заловени 25 000 кутии безакцизни цигари. Това е резултатът от операция на криминалисти от Харманли и Хасково на международния път Е-80. Задържаните са 43-годишният Николай М. и 40-годишният Стоян Д. Освен голямо количество папироси, в акцията са конфискувани спирт и дизелово гориво,камион.

Над 200 хил. евро е присвоил от склада за веществени доказателства разследващият митничар Димитър Манчев. Такива факти представи пред Хасковския окръжен съд прокурорът Антон Стоянов.

43-годишният Николай Данаилов задържан след стрелба с 25 000 кутии нелегални цигари. При същата акция на Е-80 е арестуван и друг нашенец - Стоян Д. Районна прокуратура - Харманли привлече като обвиняем по бързо производство свиленградчанина Николай Данаилов, на 43 г., за това, че на 15 януари 2018 г., на автомагистрала Марица, в района на гр. Харманли, държал акцизни стоки без бандерол – голям брой кутии цигари от две марки, на обща стойност 187 500 лева – престъпление по чл. 234 ал. 2 т.3 от Наказателния кодекс

Трима свиленградчани са задържани като съпричастни за подпомагане на незаконно преминаване в страната, съобщават от полицията. Вчера следобед, харманлийските криминалисти са проверили къща в село Изворово.

Благовест Минков и Костадин Гудев остават за постоянно в ареста, реши Апелативният специализиран наказателен съд. Пред него двамата обжалваха задържането си под стража, което бе наложено от Пловдивския апелативен съд. На заседание днес от 14 ч. последната инстанция обаче потвърди мярката за неотклонение. Решението е окончателно.