четвъртък, 31. юли 2014

RSS
Общество
 
Банер

Общество

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Съдът във финансов колапс

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

Парите за издръжка свършили, отправено е искане към ВСС за 30 000 лева

 

Районният съд в Свиленград е пред финансов колапс както останалите 95 съдилища в страната, които са останали без средства за издръжка, което включва ток, вода, разплащане на преводачи, вещи лица и съдебни заседатели. Този недостиг на средства за издръжка би довел до блокиране на самия правораздавателен процес. Досега такава криза съдът не помни. Винаги е имало проблеми с разплащанията – и миналата, и пό миналата година, но като сегашните затруднения не е имало.

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Младите огнеборци се завърнаха от 10-дневна почивка, осигурена от МОН

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

Сагата със съдебните дела за лагера в Обзор продължава. Училищата се спасяват поединично

Деца от клуб „Млад огнеборец – Свиленград“ се завърнаха от 10-дневен безплатен лагер в държавната база Атия край Бургас. Почивката им бе подарък от Министерството на образованието и науката и Националния дворец на децата заради отличното им представяне на състезания. Освен нашата група, такава награда спечелиха и клубовете „Млад огнеборец“ от Шумен и Стралджа. По време на лагера свиленградчанчета успяха да съчетаят добрата почивка на морския бряг с ползотворна работа за сплотяване на колектива.

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Общината прекрати договора с „Пътстрой“

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

Търсят нова фирма да довърши ремонта на улиците

Поради неспазен срок за изпълнение на строителните дейности общината прекратява договора с фирма „Пътстрой” ООД – гр. Стара Загора и налага санкции съгласно клаузите, предвидени в него. Предстои да се обяви нова обществена поръчка с предмет ремонт на останалата част от улиците по проекта, съобщиха от Общинската администрация.

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Отпускат по 250 лв. на първокласници

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

Започна приемът на молби за отоплителна помощ през зимата

Еднократната целева помощ за първокласниците, които са записани в държавно или общинско училище за новата учебна година 2014 - 2015, е в размер на 250 лв. Приемът на молби за отпускане на средствата започна на 1 юли, съобщи директорът на дирекция „Социално подпомагане“ (ДСП) в Свиленград Росица Христова. Документите се подават по постоянен адрес в съответните дирекции „Социално подпомагане“, след като детето е записано в първи клас.

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Спипаха търсен за тероризъм на границата

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

Издирван за тероризъм 24-годишен белгийски гражданин е заловен на ГКПП Капитан Андреево на 1 юли. Спатака-Капета Харрис е с конгоански произход. Младият мъж е търсен с червен бюлетин на Интерпол и има издадена от Белгия европейска заповед за арест. Той е заподозрян от тамошните власти като участник в близкото до Ал Кайда радикално ислямистко движение Ал Шабаб.

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Строители вдигат бунт, не им плащат

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

buntОт седмица отказват да правят тротоарите, заплати не са получавали два месеца

Строители, наети от фирма „Пътстрой“ ООД – Стара Загора, за основен ремонт на улиците в централната част на Свиленград се вдигнаха на бунт заради неизплатени възнаграждения. От седмица работниците отказват да правят тротоарите, докато не получат заработеното. Те потърсиха „Старият мост“, за да получат гласност проблемите им.

Страница 1 от 99