сряда, 23. юли 2014

RSS
Общество
 
Банер

Общество

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Общината прекрати договора с „Пътстрой“

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

Търсят нова фирма да довърши ремонта на улиците

Поради неспазен срок за изпълнение на строителните дейности общината прекратява договора с фирма „Пътстрой” ООД – гр. Стара Загора и налага санкции съгласно клаузите, предвидени в него. Предстои да се обяви нова обществена поръчка с предмет ремонт на останалата част от улиците по проекта, съобщиха от Общинската администрация.

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Отпускат по 250 лв. на първокласници

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

Започна приемът на молби за отоплителна помощ през зимата

Еднократната целева помощ за първокласниците, които са записани в държавно или общинско училище за новата учебна година 2014 - 2015, е в размер на 250 лв. Приемът на молби за отпускане на средствата започна на 1 юли, съобщи директорът на дирекция „Социално подпомагане“ (ДСП) в Свиленград Росица Христова. Документите се подават по постоянен адрес в съответните дирекции „Социално подпомагане“, след като детето е записано в първи клас.

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Спипаха търсен за тероризъм на границата

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

Издирван за тероризъм 24-годишен белгийски гражданин е заловен на ГКПП Капитан Андреево на 1 юли. Спатака-Капета Харрис е с конгоански произход. Младият мъж е търсен с червен бюлетин на Интерпол и има издадена от Белгия европейска заповед за арест. Той е заподозрян от тамошните власти като участник в близкото до Ал Кайда радикално ислямистко движение Ал Шабаб.

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Строители вдигат бунт, не им плащат

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

buntОт седмица отказват да правят тротоарите, заплати не са получавали два месеца

Строители, наети от фирма „Пътстрой“ ООД – Стара Загора, за основен ремонт на улиците в централната част на Свиленград се вдигнаха на бунт заради неизплатени възнаграждения. От седмица работниците отказват да правят тротоарите, докато не получат заработеното. Те потърсиха „Старият мост“, за да получат гласност проблемите им.

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Общината предостави ведомствен апартамент на председателя на съда

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

Местните парламентаристи промениха приложение към свое решение, за да удовлетворят искането на магистрата

Общинските съветници промениха старо свое решение, за да може да бъде предоставен апартамент на председателя на Районен съд – Свиленград, Елена Тодорова. По време на редовното заседание, което се проведе на 25 юни, общинарите разгледаха и одобриха искането на Тодорова за получаване на жилище под наем. В докладната е посочено, че: „Към настоящият момент община Свиленград има възможност да предостави за ползване общински жилищен имот, представляващ двустаен апартамент, находящ се в кв. „Простор“, бл. 3“. За да стане това обаче трябваше имотът да бъде прехвърлен от раздел „под наем“ във „ведомствено жилище“.

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Любимец и Бабаески със съвместен туристически проект

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

 

babaeski1Официална делегация от община Бабаески, Турция, посрещна кметът на Любимец инж. Анастас Анастасов. Тя бе предвождана от градоначалника на турската община Абдула Хачъ. Целта на посещението бе среща на двата работни екипа по проект „Трансгранично сътрудничество в полза на уникалната природа и достъп до историческото наследство от региона на Любимец“.

Страница 1 от 98