понеделник, 03. август 2015

RSS
Общество
 
Банер

Общество

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Спипаха двама любимчани да крадат ток

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

Неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа е установено в частни домове на ул. „Тракия“ и ул. „Ягода“ в Любимец, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково. Жилищата са собственост на двама мъже от Любимец – на 35 и 36 години. Незаконното свързване било извършено чрез прикачване към електрически стълб и електрическо табло, с което били създадени условия за непълно отчитане на употребената електрическа енергия. По случая е образувано досъдебно производство.

СМ

Общество, 5.0 от 5 спрямо 5 гласа

Пожарникар № 1 излиза в пенсия

Е-мейл Печат ПДФ
( 5 гласа )

angelov1Дългогодишният началник на Пожарната в Свиленград Валентин Ангелов излиза в пенсия. Очаква се заповедта да бъде получена на 30-и юли и от 1-ви август пожарникар № 1 да се отдаде на заслужен отдих. След това функциите на началник временно ще изпълнява инспектор Ивелин Тонев до провеждането на конкурс.

Валентин Ангелов има над 30 години стаж в системата. След завършването на висшето си образование в Москва през 1986 г. започва трудовата си кариера като инспектор в отдел „Пожарна охрана“ към Областната дирекция на МВР в Хасково. През последните 23 години – от 1992 г. досега, е началник на Районната служба по пожарна безопасност в Свиленград. През този период неведнъж е изпълнявал тежки професионални задачи и е организирал гасенето на големи пожари, преминали по терени от хиляди декари. Ангелов ръководеше спасителните операции при голямото наводнение от февруари 2012 г., когато трябваше да се евакуират десетки свиленградчани, а на помощ се притекоха водолази и пожарникари от други краища на страната. По време на бедствието лично директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ /ПБЗН/ комисар Николай Николов му предложи да стане зам.-шеф на главната дирекция, но той отказа високия пост. За проявената съобразителност при спасителните операции тогава той бе награден с „Почетен знак на МВР III степен“. През 2010 г. пък свиленградчанинът ръководеше отряда от 95 български доброволци, които бяха изпратени на помощ в Подмосковието, за да се борят с избухналите там огромни пожари. За проявен висок професионализъм след това Валентин Ангелов получи орден „За храброст“, който му бе връчен лично от руския президент Димитрий Медведев. Същата година на официална церемония по повод празника на града – 5 октомври, той бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Свиленград“.

Елена МИХАЛЕВА

Общество, 1.0 от 5 спрямо 1 гласа

Зловещ слух витае из Свиленград

Е-мейл Печат ПДФ
( 1 глас )
Тикнали мъртва баба във фризера, за да приберат пенсията й
 
 
Зловещ слух обикаля из Свиленград вече повече от седмица. Става въпрос за мъртва възрастна жена, замразена от близките си, за да й взимат пенсията. Всъщност, в слуховете няма капка истина. Единственото вярно в цялата история е, че бабата действително е починала. „Старият мост“ потърси за коментар собственика на погребална агенция в Свиленград – Карчо Карчев. Той сподели, че историята била голяма измишльотина. 95-годишната баба страдала от заболяване, от което още приживе тялото й се разлагало. Било очевидно, че починала от естествена смърт и дори не се наложило аутопсия. От полицията също съобщиха, че такъв случай нямало регистриран при тях.
 
Подробности четете във в. "Старият мост". Търсете новия брой днес по магазините, а утре и в "Lafka"

 

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Хванаха нашенец да шофира кьоркютук пиян

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

67-годишен жител на Малко градище хванаха свиленградските полицаи да шофира пиян. Нашенецът е бил тестван с дрегер, който отчел 3,09 промила алкохол. Срещу спипания в нарушение нашенец е образувано бързо производство.

СМ

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

От началото на годината: 86 водачи хванати без шофьорски книжки, 39 – след употреба на алкохол

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )
824 нарушения са констатирали свиленградските катаджии
 
86 шофьори са спипани от пътните полицаи да управляват автомобилите си без книжки. Това сочат данните на РУП-Свиленград от началото на годината досега. 61 от тях са заловени без свидетелство за управление повече от един път, поради което им са образувани досъдебни производства. Предимно нарушителите са наказвани на пробация. Останалите 25 водачи са хванати да шофират без книжка по веднъж.
От началото на 2015 г. 39 души са заловени да шофират след употреба на алкохол. Пробата с дрегер на 20 от тях показала до 1,2 промила весели молекули. 19 пък са превишили тази норма, което ги изправило на съд.
Общо 824 нарушения, за които са съставени 307 акта и 365 фиша, са констатирали свиленградските катаджии от началото на тази година. 218 от провинилите се шофьори са хванати с мобилна камера за превишение на скоростта. „Драстични случаи не са констатирани. Обикновено превишаването е в рамките на 15, 20, 30 км/ ч.“, споделиха от КАТ. Черната статистика сочи, че от 1 януари насам на територията на общините Свиленград и Любимец са станали 17 пътно-транспортни произшествия с пострадали. В катастрофи са загинали четирима души, а 25 са били ранени. ПТП с материални щети са 47.
СМ 
Общество, 5.0 от 5 спрямо 4 гласа

Живко Желев иска да става общински съветник

Е-мейл Печат ПДФ
( 4 гласа )
jivoЖивко Желев, по-известен като Живо Полицая, ще се кандидатира за независим общински съветник. Той ще бъде издигнат от Инициативен комитет с председател адв. Михаил Милчев, стана ясно днес по време на пресконференция с журналисти. Това не е първият опит на свиленградчанина да влезе в редиците на ОбС. На предишните избори през 2011 г. той отново се кандидатира за независим общински съветник, но не му достигнаха около 70 гласа и остана извън редиците на местния парламент.
Като кандидат за общински съветник заставам твърдо зад кандидатурата на досегашния кмет Георги Манолов, подчерта Желев по време на брифинга. Желанието ми е да изкарам младите хора от Свиленград да гласуват на тези избори, независимо за кого, каза още Желев. Познавам Живко от 1984 г., когато дойде при мен като млад полицай, сподели пък адв. Милчев. Съгласих се да стана председател на Инициативния комитет, защото му имам пълно доверие, заяви още той.
Желев е роден през 1965 г. Завършва бакалавър „Социална педагогика и психология“ в Шуменския университет. 20 години – от 1984 до 2004 г., е полицай в РУП-Свиленград. След като се пенсионира, започва да се занимава със земеделие в родното си село Мустрак. Става един от най-едрите тютюнджии там. Зам.-председател е на Националната конфидерация на тютюнопроизводителите в България. Няколко пъти става лице на земеделски протести в Свиленградско.
СМ    

Страница 1 от 123

Новини от България