03
Съб, Дек
8 Нови статии

Делото за пребитите и ограбени старци от Малко градище най-накрая завърши с осъдителни присъди. След като процесът многократно бе отлаган, тримата роми-побойници влизат в затвора. Хасковските магистрати дадоха 5 г. на Васил Атанасов, 6 г. на Иван Георгиев. Стойчо Огнянов пък отнесе 7 г., защото е рецидивист. Решението не може да бъде обжалвано, тъй като идва след споразумение между прокуратурата и защитната страна. Освен това тримата са върнали откраднатите от Боню и Мавруда Добреви 2 605 лева още преди днешното заседание, защото иначе нямало да може да бъде сключено споразумение.

Заключителна пресконференция по проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на МБАЛ-Свиленград“ се проведе днес. От ОбА представиха направеното по проекта, като благодариха на целия екип на болницата за търпението по време на изпълнението му.

Митрополит Антоний освети изцяло ремонтирания храм в кв. Гарата

Стотици миряни от различни краища на България се стекоха в църквата в кв. Гарата, за да се поклонят пред Чудотворната икона на Пресвета Богородица и мощите на светците Козма и Дамян. Мнозина от поклонниците бяха дошли с надеждата за изцеление. Реликвите пристигнаха тук на 29 ноември от Църногорския манастир „Св. Козма и Дамян“ (Софийска епархия).

Дискусионен форум на тема „Обединени срещу домашното насилие. Взаимодействие между институциите“ ще се проведе в Свиленград днес от 13 ч. в малката зала на ОбА. Организатор е хасковският клон на фондация „Български център за джендър изследвания“.

Петима гранични полицаи и митнически служители поискаха отвод на съда

Засега единствено митническият инспектор Симеон Николов остава в ареста по обвинение за искане и получаване на подкуп.

Спектакълът "Яворов, Лора и Мина в часа на синята мъгла", който трябваше да се играе днес (29 ноември) на сцената в свиленградското читалище, бе отложен поради слаб зрителски интерес.

Двама свиленградчани са задържани за кражба, съобщиха от пресцентъра на МВР. Снощи в 20 часа те са посетили 45-годишен свой съгражданин в неработещия му ресторант на паркинг „Генералово“. Между тримата възникнал спор, последвал от чупене на чинии и външно панорамно стъкло.