петък, 19. септември 2014

RSS
Общество
 
Банер

Общество

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Митничари откриха 13 тона нелегален дизел в Димитровче

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

12 860 литра гориво без документи разкриха при проверка служители от мобилна митническа група от Централно митническо управление и от Митница Свиленград, съобщиха от Агенция "Митници".

След ревизия на бензиностанция митническите служители са извършили и изненадваща проверка в складова база в с. Димитровче, община Свиленград, собственост на същата фирма, чиято е и бензиностанцията.

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Живеещи на ул. „Язовирска“ се жалват от преминаващите камиони

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

От ежедневен ТИРоризъм се оплака в редакцията на „Старият мост“ живеещият на ул. „Язовирска“ в Свиленград Христос Илиев. Той и комшиите му били подложени на непрекъснат тормоз от преминаващите камиони. От вибрациите къщите им вече се напукали, а при сухо време се вдигал прахоляк „до небесата“. Заради тясната улица пък съществува реална опасност някоя от тежкотоварните коли да се забие в домовате ни, притеснена е Добрина Ламбова.

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Четирима свиленградчани на по-предни позиции в листите

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

От Любимец - един, но на избираемо място

Четирима са свиленградчаните, поставени в листите на политическите партии за предстоящите предсрочни парламентарни избори на по – предни места – до пето включително.

При „Зелените“ втори е адвокат Свилен Овчаров, изявен екоактивист и правозащитник. За „Атака“ тукашният лидер Ангел Божинов е на четвърто място. Пета в листата на Реформаторския блок е Боряна Тошкова Ташева, а в списъка на ДПС Георги Кърчев е последен. Бившият председател на БСП в Свиленград Георги Илиев е чак девети в листата на БСП – Лява България.

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Резил: Спряха ремонта на ГКПП Капитан Андреево

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

Работниците бойкотираха – не им плащат заплати, няма асфалт. Поне една година ще трябва да се довърши реконструкцията. Турският пункт двойно по-евтин от нашия

България стана за резил, след като толкова време вече не само не може да ремонтира ГКПП Капитан Андреево, но и реконструкцията на най-големия сухоземен граничен пункт в Европа съвсем спря. Това се случва точно по времето на най-интензивния трафик през него, когато турските гастарбайтери, прекарали отпуск в родината си, тръгват отново на Запад.

Работниците от фирмата изпълнител никакви ги нямаше на пункта. Те са си вдигнали чуковете, понеже от доста време не са получавали трудовите си възнаграждения.

Общество, 5.0 от 5 спрямо 1 гласа

Уволниха Кадир Исов, Добри Беливанов е новият областен на Хасково

Е-мейл Печат ПДФ
( 1 глас )

Добри Беливанов е новият областен управител на Хасково, реши на свое заседание  Министерски съвет.

Правителството освободи Кадир Исов като губернатор на Хасково.

Общество, 5.0 от 5 спрямо 1 гласа

Еко сдружение учи нашенчета как да разпознават и опазват сухоземните костенурки

Е-мейл Печат ПДФ
( 1 глас )

Двата вида – шипоопашата и шипобедрена, срещащи се в България, са световнозащитени

Деца от училищата на територията на Източни Родопи, в това число и Свиленград, ще бъдат обучени да разпознават сухоземните костенурки, срещащи се в България. Инициативата е по проект „Спешни мерки за опазване на двата вида сухоземни костенурки и ключови за тях места в Източни Родопи”, финансиран от програмата Мтел Еко Гранд и изпълняван от природозащитно сдружение „Биосфера”.

Страница 1 от 100