понеделник, 21. април 2014

RSS
Общество
 
Банер

Общество

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Николай Ненчев (БЗНС): Откриването на риболова ден преди изборите е политически трик на управляващите

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

По-ранното откриване на риболова тази година е политически ход на управляващите, каза на пресконференция и среща със симпатизанти лидерът на БЗНС и пети в листата на Реформаторския блок Николай Ненчев. Той бе в Свиленград заедно с водача на листата на Блока Меглена Кунева и последващите я Божидар Лукарски (СДС), Корман Исмаилов (НПСД), Найден Зеленогорски (ДБГ). Петимата дойдоха тук на 16 април.

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

80 000 лв. похарчи Община Свиленград за снегопочистване

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

В Любимец дали двойно по-малко

Около 80 000 лева от хазната на Свиленград са отишли за снегопочистване на общинската пътна мрежа тази зима при заложени в бюджета за целта 150 хил. лв.

Двойно по-малко за тази дейност – около 40 000 лв., са дали в Любимец. Там прогнозните разходи са в размер на 40 500 лв.

С поддържането на пътищата в община Свиленград, както и лани, бе ангажирана фирма „Трейс – Свиленград”. В Любимец договорът бе сключен с хасковското дружество „АБ“.

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

От началото на годината досега нито една венчавка и кръщене

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

Опелата скочили двойно

Нито една венчавка и кръщене не са извършени в свиленградските църкви от началото на годината досега. Спадът на ритуалите се превръща в тенденция, каза архиерейският наместник отец Константин. По думите му това се дължало на емиграционните процеси. Поради социални, материални проблеми младите търсят препитание в по-големите градове или в чужбина, уточни още той. Това рефлектирало и върху църковния живот.

Преди десетилетие в Свиленград е имало над 100 венчавки и 150 кръщенета на година.

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Реформаторският блок: За нас е важно да станем трета политическа сила в Свиленград

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

Като стратегия Реформаторският блок (РБ) си поставя за цел да извоюва позицията на трета политическа сила в Свиленград. Това каза на пресконференция и среща със симпатизанти тук водачът на листата на Блока Меглена Кунева. Тя, заедно със своите колеги Божидар Лукарски (СДС), Корман Исмаилов (НПСД), Николай Ненчев (БЗНС) и Найден Зеленогорски (ДБГ), бе на посещение в Свиленград на 16 април.

България трябва да продължи с присъединяването към Европейския съюз. Ние спряхме да се присъединяваме.

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Наше момче победител в национално уеб състезание

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

jaskoПродуктът на Ясен Георгиев вече предизвика интереса на редица фирми

Ученикът от Свиленград Ясен Георгиев зае първо място на Националното състезание по уеб разработване WEBLOZ, което се провежда за осма поредна година. Продуктът на Ясен „Билет БГ“ бе оценен с 95 от 100 възможни точки и заслужено бе класиран на първо място в раздел „Уеб програмиране“ (5 - 8 клас).

В тазгодишното издание взеха участие 76 проекта, от които на финала на живо бяха допуснати 45. Броят на участниците в последния етап бе около 60 души от 28 населени места в страната. Наградният фонд бе в размер на 3 000 лв., като имаше и много специални и поощрителни награди.

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

В Деня на отворените врати в съда: Осъдиха ученик, развявал си члена пред малолетна

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

Ученик от ПГССИ „Христо Ботев“ бе осъден на 3 г. 8 м. затвор заради блудство с малолетна. Това стана по време на симулативен наказателен процес, състоял се в Районния съд в Свиленград на 15 април. Присъдата бе произнесена от съученици на обвиняемия. Делото не се различаваше от реално случващ се процес. Казусът е по действителен случай, станал преди време в Свиленград, каза прокурор Мария Кирилова, която написала сценария. Режисурата пък се паднала на представители на адвокатската колегия.

Страница 1 от 95