24
Сря, Авг
24 Нови статии

С четири шилета и една овца се раздели Георги Георгиев от Маточина заради набезите на турски кангали. Мъжът изкарал стадото си на паша край селото в петък (12 август). Всичко било спокойно, но не щеш ли отнякъде се появили два огромни песа.

За септична яма, изкопана на около 20-ина метра от известната чешма в центъра на свиленградското село Чернодъб, сигнализираха наши читатели. Хората бяха притеснени, че водата от ямата щяла да се просмуква в тръбите за чистата вода. Екип на „Старият мост“ веднага се отзова на сигнала и отиде на място да провери случая.

За опасна автобусна спирка в началото на кв. Гарата (при ромската махала) сигнализираха читатели в редакцията на в. „Старият мост“. По думите им заради изпочупените стъкла няколко деца вече си порязали крачетата. Пространството около навеса пък е обрасло с треви и обсипано с боклуци, което застрашава здравето ни, уточниха те.

Завръщане през месец юни... В бащиния край сме. Трима бивши първокласници от Пашовското училище аз, Дора Костадинова от Костур и Киро Ламбов от Пашово. След повече от пет десетилетия, в Мустрак все още има кой да ни посрещне. Вълнува ни замислената среща с господин Иван Петров - нашият дипломиран, начален учител в Пашово, от 1956-та до 1960-та година, познаваме съпругата му – Тодорка Вълчева, наша съседка и тя учителка .

С националната литературна награда „Димчо Дебелянов“ бе отличен именитият наш поет Ивайло Балабанов. Призът се присъжда на всеки две години за високи творчески постижения в областта на поезията.

Двама свиленградчани от ромски произход, опитали се да прекарат в Турция рекордно количество черен дроб – 4,5 тона, арестуваха полицаи от Малко Търново. Те не са избрали случайно ГКПП Малко Търново, пише Интернет сайтът Flagman.bg.

Масивен инфаркт покоси 74-годишния бизнесмен

Най-преуспелият свиленградски бизнесмен – Коста Паришев, почина внезапно на 31 юли вследствие на масивен инфаркт. 74-годишният свиленградчанин е бил на почивка в Несебър, където фамилията притежава апартамент.