22
Чет, Фев
11 Нови статии

След дълги години чакане пациентите от Димитровград, Свиленград, Хасково и Харманли се сдобиха с ревматолог, който вече работи в Димитровград. Лекарите от тази специалност не достигат в цялата страна, което затруднява ранната диагностика и лечението на ревматологичните заболявания. Голяма част от тях водят до инвалидност и единствената превенция е навременното поставяне на диагнозата.

145 години от обесването на Васил Левски отбелязаха в Свиленград на 19 февруари. Както обикновено, на панихидата присъстваха предимно ученици и служители на Общинската администрация. Да почете паметта на Апостола дойде и народният представител от БСП Никола Динков.

Кредитът щял да е за купуване на съдове за боклук, около милион ще са само инвестициите за сметосъбиране

Нов дълг да поеме Община Свиленград, реши на извънредно заседание тукашният Общински съвет по предложение на кмета Георги Манолов. Заемът ще бъде в размер максимум на 400 000 лв. и ще послужи за закупуване на съдове за събиране на битови отпадъци. Дългът се предвижда да е дългосрочен и безлихвен, отпуснат от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда към Министерството на околната среда и водите.

Поставянето на камери в учебните заведения е нарушение на личното пространство

- Г-жо Христова, напоследък зачестиха случаите за прояви на насилие в социални домове, детски градини и др. Вие получавали ли сте подобни сигнали?

- В Свиленград имаме доста социални институции – Дом за възрастни с психични разтройства с капацитет 70 места, като всички настанени там са с диагноза шизофрения и много от тях са агресивни; Дневен център за деца с увреждания, Седмичен център за възрастни с ментални увреждания, Дневен център за възрастни с ментални увреждания. До този момент смея да твърдя, че в услугите, които са на наша територия, няма проява на насилие от страна на служителите.

Двама свиленградчани на 18 и 21-годишна възраст са задържани за съхранение на наркотик, съобщиха от пресцентъра на МВР.

 Народният представител Никола Динков присъства на традиционния празник „Кукери“ в ивайловградския квартал Лъджа.

Изложба на мънистени гоблени бе подредена на 14 февруари във фоайето на НЧ „Просвета-1870“. Творбите са изработени от детската учителка към ДГ „Слънце“ Диана Стоянова. Експозицията бе открита с акустични изпълнения на Рок група „0379“, чийто солист е Диана. Десетки свиленградчани посетиха изложбата, която включваше 33 от най-хубавите творби на авторката.