сряда, 22. октомври 2014

RSS
Общество
 
Банер

Общество

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

86-годишна баба си „купи“ бисквити за 6 бона

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

86-годишна жена от София „олекна“ с 6 000 лева, след като стана жертва на „ало“- измамник. На 21 октомври вечерта, столичанката, която била на гости в Свиленград, получила телефонно обаждане. Непознат мъж й се представил за международен куриер и й съобщил, че има ценна пратка от племенника й, работещ в Унгария.

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Конфискуваха 19 стека цигари от магазин в Мезек

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

Близо 190 кутии цигари са иззели икономическите полицаи от жител на с. Мезек, съобщиха от пресцентъра на МВР. Униформените, които действали по сигнал, претърсили магазина и дома на 48-годишния мъж. В хода на акцията са намерени 3 760 къса папироси от различни марки. Съставен е акт по ЗАДС, а безакцизните цигари са иззети с протокол за доброволно предаване.

СМ

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

1400 зрители аплодираха концерта на Руслан Мъйнов и Пловдивския симфоничен оркестър в Свиленград

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

33-11400 зрители аплодираха изпълненията на Руслан Мъйнов и симфоничния оркестър и хор на Държавна опера–Пловдив на концерта им в Свиленград. Новата спортна зала на града едва побра всички желаещи да чуят песните от последния албум на актьора певец „Любими руски песни”, съобщиха от пресцентъра на Общинската администрация.

Общество, 5.0 от 5 спрямо 1 гласа

Наши ученици се включиха в международен математически турнир

Е-мейл Печат ПДФ
( 1 глас )

930Международен турнир „Математика без граници“ се проведе в ОУ „Иван Вазов“ на 21 октомври. По регламент надпреварата протича в три кръга – есенен през октомври, зимен през януари 2015 г. и пролетен през март. Финалното състезание ще е на 27 юни в Несебър. Право на участие в него имат учениците, представили се отлично поне на двата предварителни кръга. В инициативата освен местното школо участие взеха още десетки училища от цяла България – София, Варна, Русе, Пловдив, Бургас и много др.

Общество, 5.0 от 5 спрямо 4 гласа

Опасни стоножки се навъдиха и в Свиленград

Е-мейл Печат ПДФ
( 4 гласа )

ston„Големи хапещи сколопендри се забелязват вече вl района на Ямбол, Свиленград и Пловдив”, съобщи пред националното радио Дарик професор Янко Илиев от Клиниката по токсикология в Пловдив. Повишена миграция на нови видове насекоми се забелязва напоследък в Южна България, каза професорът. По думите му, това се дължи на промяната в климата.

Гигантската сколопендра се е размножила лавинообразно след обилните дъждове. Опасните стоножки изскачат от всевъзможни фуги, улуци и козирки, където има остатъчна влага и е създадена инкубационна среда от летния пек. Ухапването на стоножката, позната и като псевдоскоприон, напомня на това от змия, твърдят пострадали. Болката при ужилването е много силна, след това се появява голям оток, покачване на температурата, треска или алергична реакция, което налага лекарска помощ. Ухапванията могат да бъдат фатални за хора с алергии и сринат имунитет. За щастие досега в България няма регистриран смъртен случай.

Общество, 5.0 от 5 спрямо 1 гласа

Митничарите емнаха нелегалните ракиджийници

Е-мейл Печат ПДФ
( 1 глас )

rakien kazanКонфискуваха над 3 тона алкохол

Масирани проверки за незаконно производство , съхранение е разпространение на ракия предприеха в разгара на сезона служителите от Митница Свиленград. При акциите са конфискувани над 3 тона нелегален алкохол и нерегистрирани казани.

2,2 тона нелегална ракия разкри мобилна митническа група в Хасково. В гараж на частен имот в хасковския кв. Болярово митническите служители са установили 8 бидона по 120 л с ракия без документи. По стълбищата на жилищната част пък са били складирани огромно количество туби с готова за пласиране 40-градусова ракия, отново без документи.

Страница 1 от 101