вторник, 26. юли 2016

RSS
Общество
 
Банер

Общество

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Свиленградчанин създаде най-големите ферми за разсад на ягоди и малини в Англия

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )
Стоката на Славей Славчев е най-качествената в Европа. Нашенецът направи ферма и между Костур и Младиново и отвори 20 работни места
 
Свиленградчанинът Славей Славчев е създател и собственик на трите най-големи ферми за разсад на ягоди и малини в Англия. Произвежданата от него стока е определена като най-качествената в Европа. Тази година нашенецът, който от 20 години живее в Обединеното кралство, направи ферма и между свиленградските села Костур и Младиново и продължи земеделската традиция на дядо си.
Първите 130 000 малинови растения произведени в тукашната ферма, която е от най-модерните в света, вече напуснаха Сакара и бяха доставени в Холандия, световноизвестна с производството на разсад. Сега 20 души се грижат за младите растения, плановете са да бъдат отворени още около 100 работни места.
Славей обаче среща трудности на родна земя заради бюрокрацията, липсата на инфраструктура и нелогичния ламтеж за пари на собственици на земи.
 
Подробно интервю със Славей Славчев четете във в. "Старият мост". Търсете новия брой днес по магазините, а утре и в "Lafka"
Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Кьор-кютук пиян шофьор се преобърна в сиворешката река

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )
Бързо производство срещу 49-годишен шофьор от с. Чалъково, общ. Раковски, е образувано в РУП-Свиленград, съобщиха от пресцентъра на МВР. Мъжът гаврътнал няколко ракии в кръчмата на с. Сива река и решил да се прибира в квартирата си. Под въздействоето на алкохола обаче загубил управление над „Фолксваген“-а си и се забил в метална преграда на мост, след което се преобърнал в коритото на реката. Веднага напуснал местопроизшествието и се прибрал у дома. Впоследствие бил установен от полицаите, които го тествали с дрегер. Апаратът отчел 2,47 промила алкохол в кръвта.
Мъжът бил тикнат в изтрезвителното за 24 часа, съставени му са и два административни акта.
СМ  
Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

На Матура 2016: Четирима са учениците от Свиленград с пълни шестици, в Любимец - 1

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )
6-има зрелостници с по 2 двойки
 
Четири пълни шестици на матурите след 12 клас има в Свиленград, като зрелостниците са от СОУ „Д-р Петър Берон“. Максимален брой точки по английски език е изкарал Димитър Желев, по биология – Валя Трифонова, а по химия – Ваня Пиперова и Гергана Дякова. В Любимец Памела Бойкова от СОУ „Желязко Терпешев“ има пълна шестица по биология. Това стана ясно след оповестяване на резултатите в сряда (8 юни).
Общество, 5.0 от 5 спрямо 2 гласа

Свиленградска учителка наградена от министър Меглена Кунева

Е-мейл Печат ПДФ
( 2 гласа )

ChavdarovaaВеселина Чавдарова бе удостоена с почетното отличие „Неофит Рилски“

 

Старши учителката в начален етап от ОУ „Иван Вазов“ Веселина Чавдарова бе удостоена с почетното отличие „Неофит Рилски“ от министърът на образованието и науката Меглена Кунева. Имената на наградените общо 248 директори и преподаватели от цяла България бяха качени на Интернет страницата на Министерството.
Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Правят площадка за въздушна линейка към МБАЛ-Свиленград

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )
MBALLLMBALLL1MBALLL2MBALLL3Болницата сключи договор за сътрудничество с УМБАЛ „Света Анна“
 
Специализирана площадка за въздушна линейка ще бъде изградена при стария портал на МБАЛ-Свиленград. Фирмата, която има закупени два специализирани, напълно оборудвани с всички необходими медицински консумативи и апаратура, хеликоптера, вече е огледала терена. Ще бъде изготвен план за строеж и най-вероятно още това лято площадката ще бъде готова.
Общество, 4.0 от 5 спрямо 3 гласа

Окрадоха оградата по границата (Обновена)

Е-мейл Печат ПДФ
( 3 гласа )
Над 20 метални панела, тежащи близо 2 тона, изчезнаха яко дим, полицията претърсва околните села
 
Неизвестни засега апаши задигнаха елементи от все още изграждащата се телена ограда по границата с Турция. Золумът е извършен между свиленградските села Маточина и Варник.
Отмъкнати са над 20 панела, всеки с размери 4 м на 70 см и тегло 80 кг. Панелите са поцинковани, изработени от метални рамки, на които е опъната мрежа. Смущаващото е, че наглата кражба е станала в държавен обект, а районът е силно охраняван. Там непрекъснато има гранични патрули, които разполагат с интегрирана система за наблюдение, с камери и уреди за нощно виждане.

Страница 1 от 137