събота, 30. април 2016

RSS
Общество
 
Банер

Общество

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

За Великден: Изографисаха изцяло църквата на Гарата

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )
TeooooС изцяло изографисан храм ще посрещнат великденските празници миряните от кв. Гарата. За изрисуване на църквата „Св. Йоан Рилски“ архимандрит Януарий се довери на професионалната зографка от Казанлък Албена Димитрова, която миналата година изографиса олтарната част на храма.
Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

В Свиленградска духовна околия: Едва 6 свещеници обслужват 50 църкви

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )
Едва шестима са свещениците, които обслужват 50-те църкви в Свиленградска духовна околия. Оказва се, че за великденските празници, те няма да могат да смогнат да обиколят всички храмове тук. Основно ще проповядваме в четирите църкви в Свиленград, сподели архиерейският наместник отец Константин. По думите му в някои от останалите населени места ще се отслужи литургия, но по време на антрактите. От църквите във всички села единствено в Студена има постоянно свещенник - отец Христо Перчемлиев.
Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Митничарка стана зам.-директор на Горското

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )
С нов зам.-директор от началото на април е Държавно горско стопанство - Свиленград. На поста е назначена ексслужителка в тукашната митница. Тя ще отговаря за лесокултурните дейности. За целта е открит нов щат. В ресора на другия заместник на директора Михаил Михайлов - Розалин Джевелеков, остава дърводобивът.
 
Подробности четете във в. "Старият мост". Търсете новия брой днес по магазините, а утре и в "Lafka" 
Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

На конференцията на БСП в Свиленград: Всички номинирани за председател на партията си дадоха отвод

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

И тримата номинирани за председател на БСП в Свиленград си дадоха отвод на провелата се миналата седмица конференция на червената партия. Никола Динков, Георги Илиев и Стамо Димитров посочиха различни причини за нежеланието си да оглавят местната организация на социалистите. Така според устава на първото си заседание новоизбраният общински съвет ще трябва да избере изпълнително бюро, което пък да излъчи временно изпълняващ длъжността председател. Това не е прецедент, заяви досегашният лидер на червените тук Христо Щерев, подобна ситуация имаше през 1989 г., когато номинираните бяха 19 и всички те си подадоха отвод.

Подробно интервю с Христо Щерев четете във в. "Старият мост". Търсете новия брой днес по магазините, а утре и в "Lafka"

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Осъдиха свиленградски пастор за каналджийство

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )
Стефан Илиев, пастор в Евангелската петдесятна църква в Свиленград, бе осъден за каналджийство. Делото срещу него се гледа в малкотърновския районен съд.
 
Още любопитни подробности четете във в. "Старият мост". Търсете новия брой днес по магазините, а утре и в "Lafka" 
Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Оставиха за постоянно в ареста измамничка от Свиленград

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )
PetiaaaПостоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 45-годишна измамничка от Свиленград. Петя Петрова бе привлечена като обвиняема за измама при условие на повторност.

Страница 1 от 135