петък, 06. март 2015

RSS
Общество
 
Банер

Общество

Общество, 5.0 от 5 спрямо 1 гласа

Три деца от Любимец с награди от национален конкурс

Е-мейл Печат ПДФ
( 1 глас )

risunkidecaТри деца от Любимец получиха награди от Осмото издание на националния конкурс за рисунка „Наследници на Дечко Узунов”, организиран от Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн ,,Акад. Дечко Узунов'' в Казанлък. 13-годишната Ани Атанасова бе класирана на трето място, Деница Паронова /11 г./ получи специалната награда на издателство ,,Просвета'', а седемгодишният Руси Димитров взе поощрителна награда ,,Млад художник''. И тримата са възпитаници на арт клуб „Креатив“. Малките художници получиха грамоти и предметни награди. Грамота получи и ръководителката на клуба Мария Валериева.

Творбите на любимчанчетата се състезаваха с 926 рисунки на деца от 61 училища и школи в цялата страна.

СМ

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Иззеха 2 мастербокса цигари от частен дом

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

20 000 къса цигари без бандерол иззеха икономическите полицаи в Любимец, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково. Служителите на реда проверили частен дом на улица „Шар планина”, обитаван от 48-годишен мъж. В жилището униформените намерили папиросите от различни марки без акзицен бандерол. Тютюневите изделия са иззети с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано бързо производство.

СМ

Общество, 4.0 от 5 спрямо 2 гласа

Текат проверки в бежанските центрове в Пъстрогор и Харманли

Е-мейл Печат ПДФ
( 2 гласа )

Има открити нарушения и пропуски. Очакват се кадрови промени

Комисия извършва пълни проверки на бежанските центрове в Пъстрогор и Харманли, съобщи в специално интервю за „Старият мост“ председателят на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков. Целта на инспекциите да се запознаем със състоянието им, с организацията на работата в тях, ремонтните работи, които са извършвани през 2014 година, както и подготовката на центровете за евентуален имиграционен натиск, каза Казаков. При проверките обаче вече са открити редица нарушения, нередности и пропуски. Очаква се да бъдат направени кадрови промени.

Подробно интервю с председателя на Агенцията за бежанците Никола Казаков четете във в. „Старият мост“. Търсете новия брой днес по магазините, а утре и на „Лафки“-те

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Рокади в ГЕРБ (Обновена)

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

 

HRR 1957DSC 2893Иван Андреев оглави партийната структура в Свиленград, Георги Станков – в Любимец
 
Рокади в ръководствата на партийните структури на ГЕРБ в Свиленград и Любимец бяха извършени през седмицата. Новият председател на Бойкоборисовата партия в Свиленград е общинският съветник Иван Андреев. Досегашната лидерка Атанаска Михайлова остава в управителния съвет, а Георги Еленков е секретар по организационните въпроси. Заради вътрешно напрежение в местната партийна организация новото ръководство тук е временно и е назначено от Изпълнителната комисия на ГЕРБ в столицата.
Общински координатор на партийната структура в Любимец пък за следващия 4-годишен мандат е Георги Станков, който е главен инспектор в Общинската ветеринарна служба. Предшественикът му Петър Димитров остана извън новото ръководство. За организационен секретар бе избрана управителката на социалния патронаж Ваня Чуколова. Досегашният секретар Нина Грозева е изключена от партията заради нелоялно отношение. 7-членният управителен съвет пък е почти напълно обновен. Новото ръководство в Любимец гласувано на събрание, след което е одобрено от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.
СМ

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

11-годишен задигна 450 лв. от къща в Левка

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

11-годишно момче е доведено в свиленградското полицейско управление за извършена домова кражба в село Левка, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково. Малолетният проникнал в селската къща, докато обитателят й бил там. Детето успяло да задигне портфейл с 450 лв., който бил оставен на масата. След подаден сигнал полицаите установили извършителя. Свиленградчанчето било познато на служителите на реда с подобни прояви.

СМ

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Отвориха библиотеката за читатели

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )
Библиотеката в Свиленград отново посреща читатели от днес. Припомняме, че тя бе затворена след като инвеститор купи сградата на старата градска баня. Наложи се културното средище да бъде позиционирано на втория етаж на НЧ „Просвета – 1870“. Месец отне преместването на книгите в хранилища и подреждането на най-търсените от тях в читалището. От днес на разположение на читателите са 15 000 тома и 6 компютъра с Интернет връзка. Работното време на библиотеката е от понеделник до петък от 8 до 17 ч.
СМ

Страница 1 от 112

Новини от България