четвъртък, 02. юли 2015

RSS
Общество
 
Банер

Общество

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

БСП готова да подкрепи Манолов, СДС застава зад Иван Андреев

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )
Почти 99 на сто е сигурно, че общинската организация на БСП в Свиленград ще подкрепи кандидатурата на досегашния кмет Георги Манолов за предстоящите местни избори, заяви Христо Щерев, председател на местната структура. В средите на социалистите битува мнението, че това е най-логичният вариант, понеже Манолов бил успешен градоначалник и изпълнил обещанията си. 
Общинският съвет на СДС в Свиленград пък подкрепи кандидатурата на ГЕРБ Иван Андреев. На събрание на ръководния орган на 1 юли сините му дадоха доверието си и взеха решение до 15 юли да проведат общинска конференция.
 
Подробности четете във в. "Старият мост". Търсете новият брой днес по магазините, а утре и в "Lafka" 
Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Спрете това безумие!

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )
Чакащите пред ГКПП Капитан Андреево тирове продължават да се редят на опашка в лявото платно на автомагистрала "Марица", понякога с километри. Въпреки чевече станаха няколко тежки катастрофи с двама загинали, организацията на движението там не е променена. Спирането в платното за изпреварване не е просто грубо нарушение, то е престъпление. На Запа, а и другаде, дори не биха се си и помислили, че е възможно да паркират на магистрален път. Не само тлъсти глоби, но и затвор чака нарушителите, позволили си подобно брутално пренебрегване на правилата. В България обаче всичко е възможно. Дори и най-голямото безумие!
 
Подробности четете във в. "Старият мост". Търсете новия брой днес по магазините, а утре и в "Lafka"
Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Разбиха „Лафка“ за 30 кутии цигари

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

Павилионът на „Лафка“ пред поликлиниката в Свиленград стана обект на крадци. Апашите са проникнали в будката, след като разбили катинара на вратата й. От помещението са задигнати 30 кутии цигари. По случая е образувано досъдебно производство.

Според осведомени деянието е извършено от група крадци, които обират павилиони на „Лафка“. Вече имало редица взломени будки в Димитровград, Харманли и Хасково.

СМ

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

„Опел“ блъсна баба на пешеходна пътека

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

Опел“ блъсна 82-годишна баба на пешеходна пътека в Свиленград, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Хасково. Инцидентът е станал на кръстовището между улиците „Цар Симеон Велики“ и „Александър Стамболийски“ в понеделник около 17,00 часа. С предната си лява част лекият автомобил, управляван от 43-годишен свиленградчанин, блъснал преминаващата по пешеходната пътека възрастна жена. За щастие, тя не е пострадала сериозно, има охлузна рана на лявата ръка.

СМ

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Носител на Кръст за храброст чества 100-годишен юбилей

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

10000000000000100000000000002Свиленградчанинът Христо Кожухаров, който е носител на Кръст за храброст от Втората световна война, чества 100-годишен юбилей на 26 юни. Специално за празника тук дойде дъщеря му Калина, която от около 35 години живее в Германия. Внучките на дядо Христо Зара и Мира също пристигнаха от чужбина за вековния му рожден ден. Всички заедно със съпругата му Мария Кожухарова, с която имат зад гърба си 70 години съвместен живот, подготвиха специално тържество за столетника. Преди това семейството отпразнува и юбилея на баба Мария, която навърши 90 години на 7 юни.

През дългия си живот Христо Кожухаров, за който „Старият мост“ писа през февруари т. г., е видял какво ли не. За това днес с часове може да разказва интересни истории за случилото се с него през годините. Роден е през далечната 1915 г. Като дете помагал на баща си, който имал малка бакалийка. После успял да завърши висше образование по финанси, издържал е изпит по банково счетоводство и станал счетоводител в тукашната гимназия. Скоро след това обаче му предложили да работи в тогавашната Българска народна банка, където е преминала основната част от трудовия му път. Дядо Христо бил ценен и уважаван на работното си място. За дългогодишната си работа през 1975 г. е удостоен със званието Отличник на БНБ. Получавал е и други отличия, които жена му Мария грижливо пази и до днес. Безспорно обаче най-голямото от тях е Кръст за храброст, който е заслужил по време на участието си във Втората световна война. Бях на самата бойна линия, нашият полк беше разбит, разказва дядо Христо. Аз бях в резерва, приех войниците, които бягаха, и с тях образувах лента, добавя столетникът. После всички успели да стигнат до една височина, откъдето започнали да стрелят с 4 картечници. Тогава нашата авиация ни откри и се предотврати голямо кръвопролитие, въздъхва свиленградчанинът. За тези си действия нашенецът е бил удостоен с Кръст за храброст. Отличието му сега е на ревера на едно негово сако. От подофицер по време на войната, за която може да разказва много, свиленградчанинът е произведен в офицер.

Дядо Христо е известен като многократен кръводарител. Дълги години се е занимавал и с пчеларство. Обичал да яде мед, приемал и пчелно млечице. Все още му се услаждат шоколадовите бонбони. Всичко ям, от нищо не се отказвам, споделя столетникът. Правилото му обаче е да не прекалява. Столетникът е бил страстен пушач, но вече не може да излиза на вън да пуши, тъй като е трудно подвижен и прекарва времето си на легло. В домакинството на възрастните хора помагат две съученички на дъщеря им – Марина и Павлина. Марина се увлича по поезията и специално за стогодишнината решила да го изненада със стихотворение.

Елена МИХАЛЕВА

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Двама в ареста, пробвали да крадат кабел от трафопост

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

Пловдивчанин и жител на село Марково са със 72-часова мярка на задържане, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково. Мъжете са на 44 и 47 години. Двамата използвали подправен ключ и ножица и успели да проникнат в трафопост на свиленградската улица „Васил Левски“, като направили опит за кражба на меден проводник с гумена изолация. Преди да осъществят намеренията си обаче били задържани от служителите на реда. Мъжете са осъждани и излежавали ефективни присъди, привлечени са като обвиняеми и им е наложена мярка „задържане за 72 часа“ в следствен арест, уточниха от дирекцията на МВР в Хасково.

СМ

Страница 1 от 121