25
Съб, Фев
7 Нови статии

76 акта съставени от началото на годината досега. Конфискуваха автомобил, 3 каруци, моторен трион и 3 кошума

Масирана акция срещу незаконните дървосекачи поде Държавно горско стопанство (ДГС)-Свиленград от началото на годината. По искане на директора на лесничейството инж. Михаил Михайлов са били сформирани три екипа, като два от тях били от Хасково и Харманли.

Близо километър и половина хрилни мрежи извадиха от яз. „Ивайловград“ инспектори от ИАРА-Хасково при две акции. Уловената – 400 кг риба, сред която имало и над 10-килограмови шарани, била пусната във водоема. 

Още един лагер ще бъде в ущърб на хората от Свиленград и Любимец

- Г-н Ангелов, имало ли е планове по времето, когато бяхте зам.-областен управител, за нов бежански лагер в област Хасково?

- Радвам се, че подадох оставка и не ми се налага да бъда част от случващото се сега. Скандално е, че първата инициатива на новия областен управител е за разкриването на нов бежански център в нашата област. В крайна сметка неговата работа е само да организира произвеждането на изборите. Докато аз бях там, заедно с областния управител Станислав Дечев направихме и невъзможното да предотвратим разкриването на нов лагер на наша територия.

- Защо бяхте против, до какво ще доведе разкриването на нов лагер?

- Вижте какво, аз съм бил 23 години шеф на пожарната в Свиленград. Обучаван съм да ръководя потушаването на безредици. Сблъсквал съм се с какви ли не кризи. Преодолявали сме ги успешно с колегите и сме били награждавани за това, не само в България, но и в Русия. Но това, на което станах свидетел в Харманли, е несравнимо с всичко, което съм преживял досега. Само човек, който не е стъпвал в бежански лагер и не е видял страха в очите на хората от Харманли, може по този начин да предаде интересите на Хасковска област. И нещо много важно, изграждането на нов бежански център ще засегне и хората от Любимец и Свиленград.

- Служебният премиер каза, че сменя областния управител заради съмнения в честното произвеждане на изборите. Как коментирате тези мотиви?

- Никой нямаше претенции към начина на произвеждане на президентските избори, за които отговаряхме аз и Станислав Дечев. Сега изведнъж, за да мотивира политическата си чистка, БСП петни имената на хората, което не им прави чест.

Отрязани от дъното големи дървета има по пътя за с. Момково близо до свинарниците, ни сигнализира в неделя възмутен гражданин. Проверка на „Старият мост“ на място установи, че незаконната сеч е съвсем прясна.

90-годишната София Димова: Цял живот събирах тези пари, вече нямам и за погребение

90-годишна жена от Свиленград се раздели с 10 000 лева и 490 долара, след като стана жертва на „ало“-измамници. Лъжците действали по една от най-разпространените в момента схеми – обаждане от „полицейски служител“.

Двама свиленградчани са поставени на второ място в листите на БСП И АБВ. Строителният предприемач Никола Динков се пребори за позицията непосредствено след водача Елена Йончева на заседание на областния съвет на столетницата в Хасково, на което номинираните кандидат-депутати бяха избирани чрез гласуване.

Ако РИОСВ стигне до бунището под „Якъка“ край р. Канаклийка, санкциите са неизбежни

Екоинспекцията в Хасково започва проверки за незаконни сметища по поречията на реките в областта. Това става със заповед на министъра на околната среда и водите Ирина Костова. Първият етап е превантивен и ще продължи до 17 февруари.