30
Пет, Окт
8 Нови статии

Френски гражданин, за когото се предполага, че поддържа връзки с терористи, е арестуван на 28 септември около 14 ч на ГКПП Капитан Андреево. 19-годишният Мишел Клемент е задържан при опит да напусне страната и влезе в Турция.

По 8 месеца зад решетките ще лежат свиленградчаните Лилян Гудев и Ангел Иванов

Двама неправоспособни водачи са осъдени на затвор по незабавни производства на Районна прокуратура - Свиленград на 28 септември. По 8 месеца ще ще лежат зад решетките нашенците Лилян Гудев и Ангел Иванов. Те са санкционирани и с по 400 лв. глоба.

 Обезщетения от по 6 и 8 хил. лв. за баща и син Михаил и Сребрю Сребреви присъдиха магистратите

Районният съд в Свиленград постанови, че срещу 61-годишния Сребрю Сребрев и 32-годишния му син Михаил Сребрев неправомерно е повдигнато обвинение в опит за придобиване на 112, 320 кг хероин. Заради това държавата следва да изплати обезщетение заради претърпени неимуществени щети в размер на 8 хил. лева на Михаил и на 6 хил. лева на Сребрю.

Стотици малчугани получиха възможността отблизо да се запознаят с работата на свиленградските огнеборците по време на дните на отворените врати от 12 до 16 септември. Не само деца, но и възрастни ни посетиха през седмицата, сподели началникът на местната противопожарна служба Ивелин Тонев.

Срещу двамата свиленградчани неправомерно е повдигнато обвинение, реши съдът. Обезщетения от по 6 и 8 хил. лв. присъдиха магистратите

Районният съд в Свиленград постанови, че срещу 61-годишния Сребрю Сребрев и 32-годишния му син Михаил Сребрев неправомерно е повдигнато обвинение в опит за придобиване на 112, 320 кг хероин. Заради това прокуратурата следва да изплати обезщетение заради претърпени неимуществени щети в размер на 8 хил. лева на Михаил и на 6 хил. лева на Сребрю. Искът им е бил съответно 15 и 12 хил. лв., но съдия Кремена Стамболиева на практика е намалила сумите наполовина.

И други населени места се включиха в петицията

1 200 подписа се събраха само за няколко дни в Свиленград в подкрепа на предстоятеля на храм „Св. Йоан Рилски“ (кв. Гарата) архимадрит Януарий. В петицията по Интернет пък засега са се подписали електронно 155 души.

Миряните се вдигнаха в защита на своя свещеник

В навечерието на големия християнски празник Кръстовден Старозагорска митрополия освободи от длъжност предстоятеля на храма „Св. Йоан Рилски“ (кв. Гарата) архимандрит Януарий. В заповедта, подписана от старозагорския митрополит Галактион и донесена лично от заместника му протосингел Богослов, пише, че се забранява на отец Януарий да служи в пределите на Старозагорска епархия.