петък, 12. февруари 2016

RSS
Общество
 
Банер

Общество

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Юлиян Узунов с постоянна мярка "Задържане под стража"

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

Постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ наложи Специализираният наказателен съд на граничния полицай Юлиян Узунов. Постоянният арест бе поискан от Специализираната прокуратура.

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Апелативният специализиран съд: Четиримата митничари остават в ареста

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

Задържаните за участие в организирана престъпна група за подкупи митничари Димитър Костов, Атанас Стойчев, Цветомир Петров и Димитър Лилянов остават в ареста.

Днес Апелативният специализиран съд отмени определението на Специализирания наказателен съд, в частта с която на обвиняемите Димитър Костов, Атанас Стойчев, Цветомир Петров са постановени мерки за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 10 000 лева, а на обвиняемия Димитър Лилянов – „Парична гаранция“ в размер на 5 000лева и вместо това постанови на всички обвиняеми мерки за неотклонение „Задържане под стража“.

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

През 2015 г.: 50% ръст на престъпленията

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )

antonСредно по 384 дела за година е наблюдавал всеки прокурор от Свиленград

С 50 процента са наснали регистрираните престъпления тук, заяви районният прокурор Антон Стоянов. Данните са от отчета на обвинението по линия на РПУ, Гранична полиция и пр. и се отнасят до тукашния съдебен район – общините Любимец и Свиленград, за 2015 г. Броят на престъпленията е рекорден за последните години, подчерта обвинител №1.

Общество, 0 от 5 спрямо 0 гласа

Грипът настъпва

Е-мейл Печат ПДФ
( 0 гласа )
Пикът на заболяванията се очаква в средата на февруари
 
Съществено увеличаване на грипните заболявания отчитат тази седмица специалистите от местната РЗИ. Докато само преди 6 – 7 дни са регистрирани 66, 9 на 10 000 души в Свиленград и 41 на 10 000 в Любимец, сега броят на засегнатите от вируса е нараснал двойно.
Към 3 февруари в Свиленград заболелите от грип са 110 на 10 000 души, а в Любимец – 96. Оплакванията са предимно респираторни – хрема, кихане, кашляне, повишена температура. „Засегнати основно са деца на възраст между 4 и 6 години, на първо място, и млади хора от 15 до 29 години“, анализира действителната ситуация д-р Велина Мавродиева, главен здравен инспектор в РЗИ.
Според д-р Мавродиева грипът тук идва по-късно, отколкото другаде в страната. Тя очаква, основавайки се на богатия си опит, пикът на заболяванията да настъпи в средата на февруари.
СМ
Общество, 5.0 от 5 спрямо 2 гласа

700 гръцки трактора блокираха границата (Обновена)

Е-мейл Печат ПДФ
( 2 гласа )
blokk1blokk2blokk3blokkФермери: Искаме Бойко Борисов да дойде при нас. Напълно спря движението през ГКПП Капитан Петко войвода
 
Общонационална стачка, организирана от двата големи синдиката на работещите в частния и държавния сектор, започна днес в Гърция. 700 трактора от цялата област Еврос блокираха движението за ГКПП Капитан Петко войвода. Протестните действия на замеделците стартираха още в пенеделник (1 февруари). С всеки изминал ден напрежението растеше все повече и повече. На 2 и 3 февруари блокадата бе от обяд до 24 ч. Колите и камионите минаваха по заобиколни пътища, за да достигнат българската граница, видя на място екип на „Старият мост“. Селскостопанските машини бяха стоварени на 20-ина километра от българския пункт, на главния път до моста на река Арда. Целта бе да се хване движението и по магистралата за Турция. Голям огън бяха запалили протестиращите, за да се сгреят. Опънали бяха и найлонова палатка. Няма да мръднем оттук, докато управниците не чуят исканията ни, заканиха се фермерите. Впечатление направи, че само една патрулка охраняваше стачкуващите, докато в България на подобни прояви се наблюдава засилено полицейско присъствие.
На 4 февруари стачката прерасна в общонационална и 700-те трактора се насочиха към ГКПП Капитан Петко войвода. От 12 часа бе затворен пункта Орменьон, което спря движението изцяло през ГКПП Капитан Петко войвода. Блокадата ще продължи до 18 ч. Гръцките фермери протестират заради ниските изкупни цени и вдигането на цените на горивата, семената, торовете. Освен това те, както и целият гръцки народ, са недоволни от вдигането на данъците и осигуровките в родината им. При 1 000 евро печалба ще трябва да дам 750 на държавата. Как ще живеем аз и семейството ми с останалите 250“, заяви един от протестиращите Андонис Балоктис, който от 13 години е женен за българка. Общо отглежда 300 дка с жито, боб, нахут и други насаждения. По думите му българите също ще бъдат ощетени от кризата в Гърция. Само аз давам работа на 35 българи, но както са тръгнали нещата няма да мога да плащам заплати, сподели Балоктис. Заради исканите от политиците промени ще работим на нула. Разходите ще изядат печалбата ни, заяви още фермерът. По думите му не можело да продължава така. Анестис Пасхалидис пък сподели, че промените в данъчното законодателство не касаят само земеделците, а и всички останали. Той отглежда 300 дка картофи, боб и лук. Дава работа на 40 българи. „Скоро земеделците няма да сме единствените протестиращи, ние просто сме най-активни. Вдигането на данъците засяга всички. В четвъртък всички ще се вдигнат на национален протест. Нека държавата знае, че имаме сила“, каза още Пасхалидис. Той и колегите му смятат, че е най-добре политиците и обикновените хора да преговарят за размера на данъците. Ако те бъдат поносими, ние ще работим и държавата ще печели, бяха категорични протестиращите.
 
Управниците ни се страхуват да се срещнат с нас, оплака се Андонис Балоктис. Ако беше Бойко Борисов, вече щеше да е кацнал с хеликоптер тук. Каним го да дойде, за да го почерпим с бобена чорба, пошегува се фермерът.
 
За помощ към премиера се обърнаха и българските превозвачи, които от понеделник висят по границите и са силно изнервени от ситуацията. „Това не се търпи. Крайно време е да се намеси държавата ни. Да се тропне по масата и гръцките власти да не позволяват подобно безобразие“, негодуваха шофьори. Длъжни сме да защитим българските превозвачи, информирали сме Брюксел за проблема. Това съобщи пред Нова ТВ министърът на външните работи Даниел Митов. Бойко Борисов пък е разговарял по телефона с гръцкия си колега Алексис Ципрас. Премиерът казал, че вътрешни проблеми не трябва да се превръщат в повод за нарушаване на правото на свободно движение на хора и стоки и призовал гръцкия министър-председател да бъдат предприети мерки, включително чрез осигуряване на коридор за транзитни превози.
 
Диляна ЦВЕТКОВА
 
 
 
Общество, 5.0 от 5 спрямо 1 гласа

Изложба с участието на фоторепортера Христо Русев предизвика фурор в Будапеща

Е-мейл Печат ПДФ
( 1 глас )

izlll1izlllФоторепортерът на в. „Старият мост“ Христо Русев бе участник в изложба в Будапеща, Унгария. Експозицията събра най-доброто от българската фотожурналистика за изминалата 2015 г. и предизвика фурор в унгарската столица. Организатор на събитието е „БГ прес фото“. Над 100 кадри бяха представени в изложбата, сред които имаше и фотоси на нашето момче.

Страница 1 от 133