18
Нед, Мар
8 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

Десетокласничката от ПУИ „Стефан Василев“ Димитрина Георгиева завоюва два бронзови медала на Европейските летни игри на „Спешъл Олимпикс“ във Варшава. Нашето момиче премери сили в надпреварата по бадминтон и спечели отличията в индивидуалното съревнование и по двойки.

В летните игри, които се проведоха от 14 до 24 септември, участваха представители на всички европейски страни – Македония, Сърбия, Германия, Русия, Казахстан и др. В индивидуалната надпревара Димитрина имаше за съперници участници от Казахстан и Русия. На двойки пък неин партньор бе Цветомир Петров от Видин. В спора за третото място двамата се наложиха над друга българска двойка. Радвам се, че спечелих медали и съм много доволна от участието си на европейските игри, сподели Димитрина. А най-хубавото е, че се запознах с доста мои връстници, с които станахме приятели, допълни тя. Димитрина е изключително доволна от престоя си във Варшава. Организацията беше много добра, имаше две момичета, които бяха наши водачки и с тях ходихме на дискотека, похвали се бронзовата медалистка. Разноските  на участниците в игрите са били поети от „Спешъл Олимпикс“.

Димитрина Георгиева бе определена за представителка на Хасковска област на Европейските летни игри „Спешъл Олимпикс“ чрез жребий, състоял се през февруари в Ресурсния център в Хасково, за което „Старият мост“ писа. В него бяха включени 12 деца от помощни училища от Свиленград, Харманли и областния център.

Димитрина участва редовно в съревнования на „Спешъл Олимпикс“ в България. Миналата година се е класирала на първо място отборно на надпреварата по народна топка. Мои колеги от Хасково я харесаха и искат да я тренират, затова ще се срещнат и ще разговарят с нея, каза Ана Колева, учителка по физическо възпитание, която работи с Димитрина. Харесвам спорта и искам да продължавам да се развивам в тази насока, сподели пък Димитрина. Освен че е добра спортистка, тя се справя и много добре с учението.

Елена МИХАЛЕВА