сряда, 02. септември 2015

Икономика Икономика Харманлийска фирма спечели автобусните линии до София и Пловдив
 
Банер
Харманлийска фирма спечели автобусните линии до София и Пловдив, 3.9 от 5 спрямо 11 гласа

Харманлийска фирма спечели автобусните линии до София и Пловдив

Е-мейл Печат ПДФ
( 11 гласа )

Торре“ надделя в спор със свиленградската „Бойдеви“ и хасковската „Поли М“. „Ники-Нели“ ще вози по същия маршрут, но по договор със Столична община

Харманлийската превозваческа фирма „Торре“ спечели обявения от общината конкурс за възлагане на обществен превоз на пътници от републиканската транспортна схема по две линии до София и една до Пловдив. Автобусите за столицата ще заминават от тук в 5 и 6 часа, а за Града под тепетата в 6 ч. и 13 ч. В неделя и празничните дни рейс за София ще има и на обед в 12 ч.

Конкурсните книжа бяха отворени публично от нарочна комисия с председател Николай Д. Колев. Освен „Торре“, документи бяха подали още две фирми - хасковската „Поли“ и свиленградската „Бойдеви“. На първо място обаче комисията е класирала харманлийската, чиито резултати били най-добри. От „Торре“ предложили най-ниски цени за билети, много опции за обществено-полезни дейности в полза на общината и др.

Според условията на конкурса кандидатите трябваше да имат лиценз за обществен превоз на пътници, необходимите МПС-та от определени категории, квалифициран персонал за обслужване на съответните линии, осигурена гаражна и сервизна база, да спазват изискванията за качество на обслужването и др. Голямо значение при избора на победител имаха възрастта на автобусите (не по-стари от 15 г.), екологичните им качества, добрият външен вид, цената на билета и др., обясниха от ОбА.

Миналата година фирма „Бойдеви“ обслужваше маршрутите до София и Пловдив. Срокът на договора тогава бе за 1 година, тъй като имаше проблеми в националната транспортна схема. Сега споразумението с „Торре“ е за по-дълъг период от време - 5 години, и ще бъде сключено след като изтече определеният в закона срок за обжалване. На свиленградската фирма остава задължението за превоз на пътници до Хасково, Варна, междуселищните линии в общините Свиленград и Любимец, както и до кв. Гарата.

За втора поредна година „Ники-Нели“ не взе участие в надпреварата. Собственикът Иван Колев обясни, че неговите рейсове без друго ще пътуват до София, защото е сключил договор със Столична община. Това е и причината да не се включи в търга на ОбА - Свиленград. Автобусите на фирмата ще тръгват от Свиленград в 5: 30 и 6: 30 ч.

Диляна ЦВЕТКОВА

Коментари  

 
0 #7 Ужас!!!Vera 21-09-2014 16:52
Най-скапаната фирма! Абсолютно некоректни, персонала са пълни простаци, скапани автобуси!!!
Цитиране
 
 
0 #6 РадостнаЧесто пътуваща 23-12-2013 17:57
Аз лично се радвам, че фирма "Бойдеви" вече няма да е за линията Свиленград - Пловдив. Пътувала съм само 3 пъти с тях и не останах изобщо доволна. Винаги пътувам с автобусите на фирма "Torre" и на отиване и на връщане от Пловдив и оставам много доволна.
Цитиране
 
 
+1 #5 ОТГ: Харманлийска фирма спечели автобусните линии до София и ПловдивЗа ДОБРО 21-01-2013 23:59
какви са тези 15 годищни рейсове бе ама карате хората да пътуват или ДА МИЗЕРУВАТ >ЕЛА СЕ БЛУСКАЙ 600 КМ по този път за 8 часа в карафлници. Ейй къде е Метро с 2 г Мерцедес беше бе хора ??/ Бойдев купи нов рейс ама колко пъти го пусна до София , само за чужбината си го държеше , че там искат лукс , а не карафалки. Сега тези TORE какви са тези 15 г таралясници та 5 години да ги трaeм ?
Цитиране
 
 
-1 #4 ОТГ: Харманлийска фирма спечели автобусните линии до София и ПловдивМного си компетента 09-01-2013 22:17
Често пътуваща, много си наясно с нещата в Об - Администрация и фирма "Бойдеви". :D


Цитит от Често пътуваща:
По Коледа автобуса на Бойдеви излизаше час и 40 минути от София и чакаше на изхода заблудени студенти, попаднали в задръстванията само и само да бъдат на големия Християнски празник при семействата си! А надали има друг шеф на неговите години, който да си взема така присърце работата, както Бойко!
По Великден бяха пуснати извънаредни линии до София само и само да не остане неприбрал се пътник до столицата! Но това народа не го оценя! А какво да говорим за Об- Администрация...където явно рушветите на Торре са взели превес.....Жалко, жалко за нас пътниците, сега ще видим от къде изгрява Слънцето! А ако не видим- малкото Гоше, взело се за велико във фирмата на дядо си, ще ни покаже с дребните игрички. От които предполагам доста пътници са се опарили, докато са посещавали съседни държави с Торре и екскурзовода им.
Цитиране
 
 
-4 #3 ПродължениеЧесто пътуваща 07-01-2013 01:41
По Коледа автобуса на Бойдеви излизаше час и 40 минути от София и чакаше на изхода заблудени студенти, попаднали в задръстванията само и само да бъдат на големия Християнски празник при семействата си! А надали има друг шеф на неговите години, който да си взема така присърце работата, както Бойко!
По Великден бяха пуснати извънаредни линии до София само и само да не остане неприбрал се пътник до столицата! Но това народа не го оценя! А какво да говорим за Об- Администрация.. .където явно рушветите на Торре са взели превес.....Жалк о, жалко за нас пътниците, сега ще видим от къде изгрява Слънцето! А ако не видим- малкото Гоше, взело се за велико във фирмата на дядо си, ще ни покаже с дребните игрички. От които предполагам доста пътници са се опарили, докато са посещавали съседни държави с Торре и екскурзовода им.
Цитиране
 
 
-4 #2 Неблагодарен народЧесто пътуваща 07-01-2013 01:28
За пореден път се убеждавам, че в тази държава няма справедливост! И ненаситно е човешкото око! Какво им е на Фирма "Бойдеви", че толкова им завидяхте? Нима Общинска Администрация- Свиленград и г-н Манолов опряха до опциите за обществено- полезни дейности в полза на общината, предложени от Торре? Нима малко им бяха спечелите европейски, и екологични и сума ти други проекти? Предложили по- евтини билети...че скъпи ли бяха билетите на Бойдеви до София? Колко по- евтини да бъдат? И с това си изявление за квалифицирания персонал просто наистина ставате смешни...Защото едва ли има по- надеждни шофьори от тез на Бойдеви. Винаги са били точни, коректни, внимателни, спазвали са всички пътни знаци и ограничения и са създавали комфорт на пътуващите. И дори и без кухите добре изглеждащи лейки /само докато ти проговарят, обаче с харманлийския си диалект и лошо ти става/, т. нар. стюардеси на Торре, са се справяли много по- добре. Парното зимата винаги е било на мах в автобуса......
Цитиране
 
 
+1 #1 ОТГ: Харманлийска фирма спечели автобусните линии до София и Пловдивмаоуумни бойдита 02-01-2013 21:00
така ви се пада като тръгнахте с вътрешнозаводск и коли и бусове да правите лини от 600 км. маоумници сте вие
Цитиране
 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови