19
Съб, Авг
5 Нови статии

11,180 кг таблетки с псевдоефедрин откриха митнически служители на ГКПП Капитан Андреево на 3 август. Дрогата била намерена в лек автомобил на влизане от Турция в България.

Два месеца след приключването на конкурса за охранители по границата тази седмица започна назначаването на първите одобрени кандидати в ГПУ Свиленград. 30 от тях вече са получили заповедите си, подписани от директора на ГД „Гранична полиция“ Светлан Кичиков. Всички те са разпределени на ГКПП Капитан Андреево, където в момента обстановката е напрегната, заради огромния поток от турски астарбайтери. На останалите 82 охранители поетапно в следващите дни ще бъдат връчени трудовите договори.

За N-ти път от Агенция „Митници“ обявиха конкурс за шеф на МП „Капитан Андрево“ и за началници на 4-те смени, както и за 7 вакантни щата за митнически инспектори. Припомняме, че предишният подбор за шефове се провали през март т. г.

42 803 текстилни изделия и 144 чанти, портмонета, колани задържаха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево. Стоката е конфискувана заради съмнение, че е произведена в нарушение на права върху интелектуалната собственост, съобщиха от Агенция „Митници“.

Само за два месеца на пункта са задържани общо 792,5 литра и 427,4 кг забранени за внос пестициди

465 литра и 143 кг контрабандни препарати за растителна защита откриха митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево при два случая.

От началото на месеца рязко се засили трафикът на идващи от Западна Европа турски гастарбайтери през Капитан Андреево. Най-натоварено е движението в края и началото на седмицата, когато автомобилите на талази се изсипват на граничния пункт. В пиковите дни само в едната посока обработваме по над 3000 леки коли с около 10-12 хиляди пътници в тях, като са отворени и десетте изходящи платна, съобщиха от Гранична полиция.

Трима имигранти от Мианмар са задържани от граничните полицаи на ГКПП Капитан Петко войвода, разбра „Старият мост“. Нелегалните са били укри в турски камион на фирма „Екол“, превозвал части за „Мерцедес“ до Германия.