17
Вт, Окт
6 Нови статии

Харесай ни във фейсбук :)

Времето

Svilengrad Bulgaria Ясно, 11 °C
Current Conditions
Изгрев: 7:30 am   |   Залез: 6:30 pm
93%     11.3 km/h     33.824 atm
Прогноза
Вт мин.: 7 °C макс: 24 °C
Сря мин.: 9 °C макс: 25 °C
Чет мин.: 9 °C макс: 25 °C
Пет мин.: 10 °C макс: 24 °C
Съб мин.: 11 °C макс: 23 °C
Нед мин.: 12 °C макс: 25 °C
Пон мин.: 10 °C макс: 24 °C
Вт мин.: 11 °C макс: 20 °C
Сря мин.: 8 °C макс: 19 °C
Чет мин.: 7 °C макс: 18 °C

„Катаржина Естейт” търси да назначи

Винарска изба „Катаржина Естейт” ЕООД
търси да назначи служител на длъжност „Офис мениджър”.

Изискванията за длъжността са:

  • Добра компютърна грамотност
  • Висше образование
  • Владеенето на английски език е предимство

Необходими документи за кандидатстване:

  • Автобиография

Документи  се приемат на място във винарската изба или по електронен път на  e-mail:  office@katarzyna.bg
Телефон за връзка : +359 885 639 906

 

Казино Пегас

Мнозина са гласували за човека, а не за партията БСП

Ден след като България избра своя пети президент - ген. Румен Радев, „Старият мост“ се срещна с първата му учителка още от детската градина в Славяново – свиленградчанката Латка Петрова. Тя признава, че се чувства горда, че е дала нещо от себе си на президента. И не крие вълнението си, когато споделя, че обича и помни възпитаниците си цял живот. След като се омъжва Латка Петрова идва да живее в Свиленград. Дълги години не се беше виждала със своя възпитаник. Срещнаха се в началото на предизбораната кампания, когато ген. Радев дойде тук. Срещата бе изключително вълнуваща и за двамата. Ето какво каза тя в интервю за читателите на „Старият мост“:

Прочети още: Пълно интервю с Латка Петрова, първата учителка на новия президент: Румен беше оправно дете

Искаме да направим приют за бездомни животни, както и площадка за домашни любимци

Първият по рода си Коледен благотворителен базар в помощ на бездомни животни инициира на 17 и 18 декември „ Организация за закрила на животните Сара – Свиленград“. Предлагаха се ръчно изработени сувенири и лакомства. Непродадените след акцията неща бяха подарени на децата от ПУИ „Стефан Василев“. Със събраните средства – 735,50 лева, ще помогнем на изхвърлени или пострадали животни, които са прибрани от улицата и за които се грижим, докато им намерим осиновители, коментира председателят на дружеството Соня Апостолова. Ето какво още каза тя в интервю за читателите на „Старият мост“:

Прочети още: Соня Апостолова, председател на „ Организация за закрила на животните Сара – Свиленград“:

В болницата вече се извършват прегледи на деца и през почивните дни

Д-р Ралин Драгоев е завеждащ на детското отделение в свиленградската болница от януари тази година. Преди около една година той започна работа в тукашния стационар, идвайки от Хасково, където 10 години е бил лекар в системата на спешната помощ и още толкова в детското отделение на Окръжна болница. Има придобити специалности по детски болести и здравен мениджмънт. Поводът да го потърсим за интервю е придобиването на по-високото – второ, ниво на компетентност на педиатричното отделение, чийто ръководител е отскоро, и свързаните с това промени.

Прочети още: Д-р Ралин Драгоев, завеждащ „Детско отделение“ в МБАЛ Свиленград: Придобихме второ ниво на...

Какво е това споделена икономика? Отговор на този въпрос даде наскоро в интервю по Нова телевизия не някой мастит професор, а един дванадесетокласник – Ясен Георгиев от Свиленград. Още като ученик в основното училище той и приятелят му Христо Димитров създадоха социалната мрежа ShareIT, която вече не съществува. От bTV тогава дадоха публичност на постижението им в националния ефир.

Прочети още: 12-окласникът Ясен Георгиев, програмист, предприемач, лектор: Ние, българите, сме от...

Наказанието не потиска детската агресивност, а напротив - води до нейното активизиране

Иванка Ванкова е магистър психолог. Член е на Дружеството на психолозите в България. Има частен кабинет в Свиленград. Като психолог е помагала на най-различни хора – деца, подрастващи, възрастни с девиантно поведение и мн. др. Ето какво каза тя в интервю за читателите н в. „Старият мост“:

Прочети още: Иванка Ванкова, психолог: Най-важният фактор за успешен старт в училище е системно общуване между...

В свиленградската пожарна трябва да бъдат назначени поне още 10 души. Чиста щуротия е да ни викат за котки и змии

14 септември е Професионален празник на Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ и на българските пожарникари. „Старият мост“ пожелава на всички служители в РСПБЗН-Свиленград след всеки пожар да се прибират леко потни и силно въодушевени, като колкото са отишли, толкова и да се върнат. Изключително рискова професия, достойна за признание. Откъдето хората бягат, те влизат!!!!

Прочети още: Гл. инспектор Ивелин Тонев, началник на РСПБЗН-Свиленград: Големите пожари са предизвикани заради...

Д-р Гергана Георгиева е ендокринолог в МБАЛ-Свиленград и Медицински център I. Завършила е медицина в Тракийския университет в Стара Загора през 2001 г. Специализирала е „Вътрешни болести“ през 2009 г. и „Ендокринология и болести на обмяната“ през 2013 г. Срещаме се с д-р Георгиева в разгара на лятото, когато мнозина се впускат в нелека битка с килограмите. Ето какво каза тя за здравословното хранене, диетите и начин на живот:

Прочети още: Д-р Гергана Георгиева, специалист „Ендокринология и болести на обмяната“: Да спазваме диети...

Работата в екип трябва да се окуражава от всички в бизнеса

- Свилене, представи се накратко: Къде си учил, какво работиш... Защо отиде в Англия, а не в друга европейска страна, или пък не остана в България?

- Роден съм в Свиленград, от първи до четвърти клас учих в НУ „Христо Попмарков“, а след това – до седми, в „Иван Вазов“ в нашия град. После продължих в УКТЦ по МТТ към ТУ-София гр. Правец (сегашната професионална гимназия по компютърни системи и технологии). Бакалавърска степен по компютърни науки завърших в Royal Holloway University of London, а магистратура по технологично предприемачество - в University College London, в Лондон, Англия.

Прочети още: Свиленградчанинът Свилен Господинов, софтуерен инженер в Лондон: Създадохме нов продукт, който...

Все по-трудно се намира работна ръка

49-годишният Пейо Пеев е един от най-едрите земеделци в община Свиленград. В момента обработва 12 000 дка земеделска земя и гледа около 1 000 овце в с. Студена. Поддържа и 4 000 дка пасища. Стартира бизнеса си през 1995 г. Вече има спечелени 5 европроекта, като шестия – за склад за зърно, чака да бъде подписан.

Прочети още: Пейо Пеев, фермер: Спечелили сме 5 европроекта, ще кандидатстваме за кланица и мандра

Нека през новия сезон ръководството на клуба си вземе поуки от грешките си В предишния си брой публикувахме интервю с президента на ФК „Свиленград-1921“ Иван Пехливанов по повод бойкота на последния за сезона мач. Срещата трябваше да се играе в Асеновград на 27 май, но така и не се състоя, поради липса на достатъчно състезатели. На терена излязоха само петима наши футболисти. За случилото се Пехливанов обвини треньора на отбора Иван Божидаров. Поради тази причина потърсихме и неговата гледна точка. Ето какво каза наставникът в интервю за читателите на в. „Старият мост“:

Прочети още: Иван Божидаров, треньор на ФК „Свиленград-1921“: Подкрепих футболистите за бойкота