17
Чет, Авг
5 Нови статии

Харесай ни във фейсбук :)

Времето

Svilengrad Bulgaria Ясно, 26 °C
Current Conditions
Изгрев: 6:26 am   |   Залез: 8:12 pm
31%     17.7 km/h     33.322 atm
Прогноза
Чет мин.: 19 °C макс: 36 °C
Пет мин.: 17 °C макс: 35 °C
Съб мин.: 19 °C макс: 34 °C
Нед мин.: 19 °C макс: 33 °C
Пон мин.: 18 °C макс: 33 °C
Вт мин.: 18 °C макс: 30 °C
Сря мин.: 18 °C макс: 30 °C
Чет мин.: 17 °C макс: 31 °C
Пет мин.: 17 °C макс: 31 °C
Съб мин.: 16 °C макс: 32 °C

„Катаржина Естейт” търси да назначи персонал

Винарска изба „ Катаржина Естейт” 
търси да назначи сезонни работници за предстоящата гроздоберна кампания
(август-октомври) с добро ежедневно заплащане

на следните позиции:

1. Работници за бране и товарене на грозде

2. Работници на сортировъчни линии

3. Работници във винарската изба

4. Мотокаристи

Документи се приемат на място в избата.

Казино Пегас

Мнозина са гласували за човека, а не за партията БСП

Ден след като България избра своя пети президент - ген. Румен Радев, „Старият мост“ се срещна с първата му учителка още от детската градина в Славяново – свиленградчанката Латка Петрова. Тя признава, че се чувства горда, че е дала нещо от себе си на президента. И не крие вълнението си, когато споделя, че обича и помни възпитаниците си цял живот. След като се омъжва Латка Петрова идва да живее в Свиленград. Дълги години не се беше виждала със своя възпитаник. Срещнаха се в началото на предизбораната кампания, когато ген. Радев дойде тук. Срещата бе изключително вълнуваща и за двамата. Ето какво каза тя в интервю за читателите на „Старият мост“:

Прочети още: Пълно интервю с Латка Петрова, първата учителка на новия президент: Румен беше оправно дете

Искаме да направим приют за бездомни животни, както и площадка за домашни любимци

Първият по рода си Коледен благотворителен базар в помощ на бездомни животни инициира на 17 и 18 декември „ Организация за закрила на животните Сара – Свиленград“. Предлагаха се ръчно изработени сувенири и лакомства. Непродадените след акцията неща бяха подарени на децата от ПУИ „Стефан Василев“. Със събраните средства – 735,50 лева, ще помогнем на изхвърлени или пострадали животни, които са прибрани от улицата и за които се грижим, докато им намерим осиновители, коментира председателят на дружеството Соня Апостолова. Ето какво още каза тя в интервю за читателите на „Старият мост“:

Прочети още: Соня Апостолова, председател на „ Организация за закрила на животните Сара – Свиленград“:

В болницата вече се извършват прегледи на деца и през почивните дни

Д-р Ралин Драгоев е завеждащ на детското отделение в свиленградската болница от януари тази година. Преди около една година той започна работа в тукашния стационар, идвайки от Хасково, където 10 години е бил лекар в системата на спешната помощ и още толкова в детското отделение на Окръжна болница. Има придобити специалности по детски болести и здравен мениджмънт. Поводът да го потърсим за интервю е придобиването на по-високото – второ, ниво на компетентност на педиатричното отделение, чийто ръководител е отскоро, и свързаните с това промени.

Прочети още: Д-р Ралин Драгоев, завеждащ „Детско отделение“ в МБАЛ Свиленград: Придобихме второ ниво на...

Нека през новия сезон ръководството на клуба си вземе поуки от грешките си В предишния си брой публикувахме интервю с президента на ФК „Свиленград-1921“ Иван Пехливанов по повод бойкота на последния за сезона мач. Срещата трябваше да се играе в Асеновград на 27 май, но така и не се състоя, поради липса на достатъчно състезатели. На терена излязоха само петима наши футболисти. За случилото се Пехливанов обвини треньора на отбора Иван Божидаров. Поради тази причина потърсихме и неговата гледна точка. Ето какво каза наставникът в интервю за читателите на в. „Старият мост“:

Прочети още: Иван Божидаров, треньор на ФК „Свиленград-1921“: Подкрепих футболистите за бойкота

Все по-трудно се намира работна ръка

49-годишният Пейо Пеев е един от най-едрите земеделци в община Свиленград. В момента обработва 12 000 дка земеделска земя и гледа около 1 000 овце в с. Студена. Поддържа и 4 000 дка пасища. Стартира бизнеса си през 1995 г. Вече има спечелени 5 европроекта, като шестия – за склад за зърно, чака да бъде подписан.

Прочети още: Пейо Пеев, фермер: Спечелили сме 5 европроекта, ще кандидатстваме за кланица и мандра

Извършена е реорганизация на съдиите по отделения

Скандални разкрития за незаконни действия в Свиленградския районен съд придобиха широка обществена разгласа миналата седмица. Медийният интерес бе предизвикан от поредица интервюта на съдия Недялко Паталов и най-вече от участието му в „Шоуто на Слави“, където обвини бившия председател на районния съд тук Елена Тодорова в тежки нарушения на професионалните и етичните правила. Вдигналият се медиен шум създаде впечатлението, че тукашната Темида е разядена от корупционни схеми и нарушения. По този повод потърсихме за интервю председателя на районния съд Живка Петрова:

Прочети още: Живка Петрова, председател на Районен съд Свиленград: Не е редно да сме сложени под общ знаменател

Общинският съветник в Свиленград адв. Георги Еленков бе сред участниците в междуведомствените органи и работните групи по развитието на нормативната уредба в сферата на миграцията и интеграцията на бежанци. За активната му позиция в тази дейност той получи благодарствено писмо от Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България, от чието име работеше по изготвянето на специалната наредба. В сряда Служебното правителство прие окончателния вариант на наредбата, която предизвика широка дискусия през последния месец. Доколко в новия документ са защитени интересите и на българските граждани, и на бежанците, потърсихме за разяснение адв. Еленков:

Прочети още: Адв. Георги Еленков: С Наредбата за интеграция на бежанците защитихме интересите на българските...

- Д-р Ермов, на 7-и април е професионалният ви празник, как ще го отбележите и каква равносметка бихте направили?

- 2016 г. беше една добра година за МБАЛ Свиленград. През миналата година завършихме модернизацията на отоплителната система по българо-норвежката програма. Беше назначен на работа нов персонал – медицински сестри и лекари. Също така бе извършен ремонт и изграден интензивен сектор в Детско отделение. Приходите за миналата година са с 5.73% по - високи спрямо 2015 г. при преминали 9500 болни през стационара.

Прочети още: Д-р Димитър Ермов, управител на МБАЛ Свиленград: Здравните грижи за здравия човек трябва да станат...

Мария Димитрова е от Ямбол. От малко повече от месец е треньор по борба и джудо на децата към СК „Христо Ставрев“-Свиленград. Носителка е на множество медали от държавни и международни състезания и в двата спорта. Около 1 година е била треньор в националния отбор на България на жени във възраст кадети. „Мария започна в клуба без никакви уговорки и обещания. Желанието й бе да помага. Винаги наред с мъжете се включва, когато има да се свърши нещо в залата. Изключително е амбициозна и отговорна, като тренира с децата всеки ден. За клуба е голям късмет, че е една от нас“, сподели пред „Старият мост“ президентът на СК „Христо Ставрев“ Тодор Карабашев. Ето какво каза самата Мария в интервю за нашите читатели:

Прочети още: Мария Димитрова, треньор: Съкровеното ми желание е да възкресим борбата и джудото в Свиленград