30
Нед, Апр
7 Нови статии

Харесай ни във фейсбук :)

Времето

Svilengrad Bulgaria Облачно, 16 °C
Current Conditions
Изгрев: 6:12 am   |   Залез: 8:13 pm
82%     11.3 km/h     33.289 atm
Прогноза
Нед мин.: 10 °C макс: 26 °C
Пон мин.: 8 °C макс: 22 °C
Вт мин.: 8 °C макс: 23 °C
Сря мин.: 7 °C макс: 24 °C
Чет мин.: 9 °C макс: 25 °C
Пет мин.: 9 °C макс: 25 °C
Съб мин.: 11 °C макс: 22 °C
Нед мин.: 11 °C макс: 25 °C
Пон мин.: 11 °C макс: 23 °C
Вт мин.: 12 °C макс: 25 °C

Казино Пегас

Koprina & Svilosa

Мнозина са гласували за човека, а не за партията БСП

Ден след като България избра своя пети президент - ген. Румен Радев, „Старият мост“ се срещна с първата му учителка още от детската градина в Славяново – свиленградчанката Латка Петрова. Тя признава, че се чувства горда, че е дала нещо от себе си на президента. И не крие вълнението си, когато споделя, че обича и помни възпитаниците си цял живот. След като се омъжва Латка Петрова идва да живее в Свиленград. Дълги години не се беше виждала със своя възпитаник. Срещнаха се в началото на предизбораната кампания, когато ген. Радев дойде тук. Срещата бе изключително вълнуваща и за двамата. Ето какво каза тя в интервю за читателите на „Старият мост“:

Прочети още: Пълно интервю с Латка Петрова, първата учителка на новия президент: Румен беше оправно дете

Искаме да направим приют за бездомни животни, както и площадка за домашни любимци

Първият по рода си Коледен благотворителен базар в помощ на бездомни животни инициира на 17 и 18 декември „ Организация за закрила на животните Сара – Свиленград“. Предлагаха се ръчно изработени сувенири и лакомства. Непродадените след акцията неща бяха подарени на децата от ПУИ „Стефан Василев“. Със събраните средства – 735,50 лева, ще помогнем на изхвърлени или пострадали животни, които са прибрани от улицата и за които се грижим, докато им намерим осиновители, коментира председателят на дружеството Соня Апостолова. Ето какво още каза тя в интервю за читателите на „Старият мост“:

Прочети още: Соня Апостолова, председател на „ Организация за закрила на животните Сара – Свиленград“:

В болницата вече се извършват прегледи на деца и през почивните дни

Д-р Ралин Драгоев е завеждащ на детското отделение в свиленградската болница от януари тази година. Преди около една година той започна работа в тукашния стационар, идвайки от Хасково, където 10 години е бил лекар в системата на спешната помощ и още толкова в детското отделение на Окръжна болница. Има придобити специалности по детски болести и здравен мениджмънт. Поводът да го потърсим за интервю е придобиването на по-високото – второ, ниво на компетентност на педиатричното отделение, чийто ръководител е отскоро, и свързаните с това промени.

Прочети още: Д-р Ралин Драгоев, завеждащ „Детско отделение“ в МБАЛ Свиленград: Придобихме второ ниво на...

Общинският съветник в Свиленград адв. Георги Еленков бе сред участниците в междуведомствените органи и работните групи по развитието на нормативната уредба в сферата на миграцията и интеграцията на бежанци. За активната му позиция в тази дейност той получи благодарствено писмо от Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България, от чието име работеше по изготвянето на специалната наредба. В сряда Служебното правителство прие окончателния вариант на наредбата, която предизвика широка дискусия през последния месец. Доколко в новия документ са защитени интересите и на българските граждани, и на бежанците, потърсихме за разяснение адв. Еленков:

Прочети още: Адв. Георги Еленков: С Наредбата за интеграция на бежанците защитихме интересите на българските...

- Д-р Ермов, на 7-и април е професионалният ви празник, как ще го отбележите и каква равносметка бихте направили?

- 2016 г. беше една добра година за МБАЛ Свиленград. През миналата година завършихме модернизацията на отоплителната система по българо-норвежката програма. Беше назначен на работа нов персонал – медицински сестри и лекари. Също така бе извършен ремонт и изграден интензивен сектор в Детско отделение. Приходите за миналата година са с 5.73% по - високи спрямо 2015 г. при преминали 9500 болни през стационара.

Прочети още: Д-р Димитър Ермов, управител на МБАЛ Свиленград: Здравните грижи за здравия човек трябва да станат...

Мария Димитрова е от Ямбол. От малко повече от месец е треньор по борба и джудо на децата към СК „Христо Ставрев“-Свиленград. Носителка е на множество медали от държавни и международни състезания и в двата спорта. Около 1 година е била треньор в националния отбор на България на жени във възраст кадети. „Мария започна в клуба без никакви уговорки и обещания. Желанието й бе да помага. Винаги наред с мъжете се включва, когато има да се свърши нещо в залата. Изключително е амбициозна и отговорна, като тренира с децата всеки ден. За клуба е голям късмет, че е една от нас“, сподели пред „Старият мост“ президентът на СК „Христо Ставрев“ Тодор Карабашев. Ето какво каза самата Мария в интервю за нашите читатели:

Прочети още: Мария Димитрова, треньор: Съкровеното ми желание е да възкресим борбата и джудото в Свиленград

Майката на новоизбрания президент идва на благотворителен концерт в Свиленград

Надка Щегрова е секретар на читалището в с. Сладун от 9 г. Завършила е „Аграрна икономика“ в Стопанска академия „Димитър Ценов“ в Свищов. Омъжена, с две деца – дъщеря и син. На събрание, провело се в София на 5 ноември, тя бе избрана за секретар на УС на Организацията на пациентите с ревматологични заболявания (ОПРЗБ) в България:

Прочети още: Надка Щегрова, секретар на Организацията на пациентите с ревматологични заболявания: Институциите...

При него амбицията е подплатена с талант и трудолюбие

- Добромира, очакваше ли Георги да постигне такъв успех?

- Годината като цяло беше много успешна за Георги. Той спечели всички важни турнири в страната за неговата възраст, стана шампион на Мастърс турнира за десетгодишните, представи се много добре на първия си международен турнир - Смриква боул в Хърватска, който е другият най-силен турнир за деца в света. Може би опитът, който натрупа там, му помогна да се пребори и на „Champions Bowl“. В същото време Георги много напредна физически и психически през изминалата година и аз съм доволна, че успях да намеря правилния път за неговото развитие. Ние - целият екип на ТК „Свиленград“, виждахме прогреса у Георги и се опитахме да подобрим всички аспекти в неговата игра. Усилията ни дадоха резултат.

Прочети още: Добромира Цингова, треньор: Георги играе модерен тенис

Откакто съм пожарникар, не помня по-тъежък август

- Г-н Тонев, август се оказа огнен месец. В гасенето на колко пожара участвахте през този период?

Прочети още: Гл. инспектор Ивелин Тонев, началник на РСПБЗН-Свиленград: Не мога да си обясня защо сами...

След завръщането си от чужбина Алейдин отново ще приема в Свиленград на 9, 10 и 11 септември (петък, събота и неделя) от 09:00 до 20:00 ч. Телефони за предварително записване: 0879/ 48 94 15 и 0889/ 32 82 24

Прочети още: Най-младият ходжа и лечител с Коран в България Алейдин Тахиров: За да ти върви в живота, не...